• 9.369.673 stemmen

Geregisseerd door: Umberto Lenzi

Met onder meer: Donatella Rettore, Gena Gas en Adriana Russo

Gesproken taal: Italiaans

Plot Cicciabomba

Miris Bigolin (Donatella Rettore) heeft een gouden hart, maar is nogal corpulent en daardoor vaak het mikpunt van spot, ook van haar zuster en diens verloofde. Nadat Miris echter een reis naar New York krijgt aangeboden en daar een dieet uitprobeert, keert zij terug als goedgevormde, knappe jongedame. Nu is het haar beurt om haar vroegere plaaggeesten een lesje te leren.

Deborah Bigolin

Fanny "Pinocchia"

Baronessa Judith von Kemp

Nonna di Miris

Mirko Mariani

Arthur Ashley

Madre di Miris

Don Lillo

Wat zie ik, nog geen stemmen voor deze gekende Ekberg klassieker ? Hij werd ooit nog wel uitgebracht met onderschriften ! Misschien komt het omdat die ouwe Ekberg hier als een opgewarmd lijk over het beeld zwalkt ...

Enfin, tweede en voorlaatste komedie van auteur Lenzi, wederom geen succes aan de box office naar het schijnt. Hij had ook pech : de film was bedoeld als een vehikel voor zangeresje Rettore- totaal vergeten zoals dat gelukkig met popsterretjes gaat- en die was schijnbaar net vervangen door een ander huppelkutje in de charts. Ook de soundtrack flopte. Misschien kwam het ook door de afwezigheid van Lenzi's buddy Sachetti als scenarist hier, die er ongetwijfeld de pies, poep, tieten en reten aan had toegevoegd die deze film naar een hoger plan hadden kunnen tillen, dat dit geen kip naar de bios trok.

Niet dat deze imbeciele klucht veel beter verdiende, het onbedoelde dadaisme van dit soort films wordt dan ook doorgaans pas jaren later en ironisch herontdekt door camp/ trash buffs. Zwakzinniger dan dit kan het bijna niet worden ( al deed Lenzi een nobele poging in die richting met zijn Pierino film ), of wat dacht je van een heldin die eruit ziet als een teletubbie dankzij wat kussentjes oid. onder haar trainingspak, DJ't voor een katholiek radiostation waar ze...Saxon en Blue oyster cult draait, of een setting in de Veneto terwijl een mongool ziet dat alles werd opgenomen in een stadje in Lazio. En dan hebben we het nog niet eens over Pinocchia- sic- gehad...

Goed, het eerste half uur is hierboven in de eerste regel adequaat geschetst, maar ik wil wel toevoegen dat de transformatie van Miris in NY bij gravin Ekberg- niet veel in beeld- hooguit resulteerde in iets wat heel veel weg heeft van een 27- jarige plain chick met afschuwelijk haar. Ach ja, smaken verschillen.

Time for revenge op de bullies tegen het eind, wat dan resulteert in de befaamde gay,gay,gay,gay scène met die trannie. Ja, dat was wel grappig. De rest niet echt.

Voor de Lenzi completisten werd hij ooit uitgebracht door mya op DVD met onderschriften.