• 9.372.253 stemmen

Un'Australiana a Roma (1987)

Nog geen stemmen

Alternatieve titel: An Australian in Rome

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Sergio Martino

Met onder meer: Nicole Kidman, Massimo Ciavarro en Lorenzo Grabau

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Plot Un'Australiana a Roma

"Il Debutto Italiano di Nicole Kidman"

Na een uitgebreide zwerftocht door Europa strijkt een Australische neer in Rome, waar ze de man van haar dromen meent ontmoet te hebben. Helaas slaat het noodlot toe als haar nieuwe liefde zeer zwaar gewond raakt bij een auto-ongeluk...

avatar van stinissen

Vroege Kidman.

avatar van veron35

veron35

Waarschijnllijk met voice over.

Ze bestond nog niet zo lang : Nicole Kidman...om precies te zijn nog net geen of net wel 20 jaar, ik weet niet wanneer in 87 dit is opgenomen. En inderdaad : hier integraal gedubd, gemakshalve zonder ook maar een spoortje van een bangiowno, matey accent...

Het betreft hier een tv-film, en dat is aan alles te merken. Gesponsord n.b. door een of ander Europees fonds voor de rechten van invaliden oid., en mede geproduceerd door ... Lorraine de Selle van Cannibal ferox faam !

De bestemde doelgroep is- hoop ik- de leeftijdscategorie 10-14 ( V ), voor volwassen, geestelijk meerderjarige kijkers is dit een beproeving om uit te zitten. We leren meteen in het begin al dat er iemand dood is als we Kidman- nog met de beruchte schapenkrullen- een begrafenis zien bijwonen, daarna volgt een flashback.

Het blijkt dat Kidman met haar lelijke vriendinnetje Wendel een grand tour maakt per zijspan, die krijgt panne en romantic hero- voor bakvisjes- Ciavarro pikt ze op. Na de lelijkerd te hebben gedumpt volgt de door de plaatselijke VVV mogelijk gemaakte Roman holiday rip off incl. alle highlights van de eeuwige stad. Helaas wordt dit alles onderbroken door een gruwelijk ongeluk dat de stoere( en nog beter : rijke) Ciavarro reduceert tot een stakker.

Ik vrees dat we dan pas halverwege zijn en vervolgens worden getracteerd op een tweede love story waarin geloof het of niet de broer van Ciavarro ( Grabau ) opdraaft als love interest van Kidman. Deze tweede romantic hero is overigens een ....priester ! Hoe verzin je het.

Martino had er duidelijk geen zin in en had liever een sex klucht of italohorror geregisseerd, maar die genres waren al bijna dood en hij was er zo te zien niet beter aan toe.

Ik weet niet wat Kidman voor deze film uitvrat, hier maakt ze - al niet geholpen door de dubbing- ook anderszins weinig indruk en wie zou hebben gezegd dat dit grietje een superster zou worden was voor dement versleten.

De DVD bevat geen anderstalige onderschriften, ik denk ook niet dat iemand er belang bij heeft om dit internationaal onder de aandacht te brengen, Kidman wel het minst.