George Michael: A Different Story (2005)
Genre: Documentaire
Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Southan Morris
Met onder meer: George Michael
7,4 (461)
Releasedatum: 9 november 2006
Plot George Michael: A Different Story
De biografische documentaire A Different Story begint bij de jonge Yorgos Kyriacou Panayioutou (George Michaels echte naam) en volgt chronologisch hoe hij met Wham! naar de top doorstootte en daar solo nog een tijdje bleef hangen.
markie1978
George Miccheal is een zeer goede zanger, ben dus erg benieuwd naar deze docu.
sam70
een prachtig biografische documentaire over het leven van george michael ,leuke weetjes en mooie tijden in de '80
klasbak
MaxB52
Ik vond hem tegenvallen ... 2.5 ster. Trage documentaire. George Michael is volgens mijn wel vol van zichzelf. Viel me ook op dat hij Andrew Ridgeley steeds in de rede viel.
MaxB52
weet iemand waar deze te verkrijgen is?
hij komt as donderdag op NED 3 .... dus vinger op 'record'...
kitno
Ik heb deze documentaire een tijd terug bekeken en ik ben het duidelijk eens met MaxB52 dat hij heel veel eigendunk heeft. Wham was zijn glorieperiode. Het gaat steeds minder met deze zanger. Zijn openbare toiletspelletjes hebben geen goed gedaan aan zijn carierre.
Drs. DAJA
Bijzonder goede documontaire.
Alle aspecten van George Michael worden er goed in belicht. De man spreekt open en eerlijk over zowel z'n hoogtepunten als z'n blunders. Qua informatie is deze documontaire bijzonder interresant met wat leuke footage.
Echter, de regie is inspiratieloos. Nergens word sfeer gecreeerd, er is één trucje, en Morris gebruikt dat telkens en telkens weer. Interview, muziek, interview, muziek. Het is meer een samenvatting van Michael's leven dan een meesleping door de carriere vol met interresante beelden, zoals Scorsese doet met "No Direction Home".
Mug
Het is dan ook een veredelde VH-1 muzikale-helden-portret. Aardig en veelal compleet portret van een (I admit) goed zanger. Leuke interviewtjes, maar van een goede documentaire verwacht ik ondertussen wel meer. Dit riekt naar promotie van zijn album destijds.
Bijna alle hits komen natuurlijk even voorbij, m.u.v. A Different Corner, die clip was wellicht te wit?
Drie sterren, niet echt bijzonder.
Dennis Evahi
Ik ervaarde deze film als boeiend. Een kijkje in het leven van een superster als George. Kwam sympathiek over.
*** en een half.
Fran
- 1953 berichten
Een goede, onderhoudende documentaire. Niet alleen ophemelende commentaren maar ook een kritische noot tussendoor. Dat maakte dat het geheel geloofwaardig overkwam.
Het laatste kwartier begon ik me wel te vervelen, maar de rest van de documentaire is zeker interessant om naar te kijken. Meer om te zien wie de "persoon" George Michael is.
Echt veel nieuws heb ik niet meegekregen door deze docu. George is altijd al heel open geweest naar de media ( behalve zijn tijd in de kast dan ) dat ik eigenlijk alles wel al wist. Maar toch 3,5 *
Bij nader inzien toch 3*
Bubblez
- 2060 berichten
Ik ben blij deze film gezien te hebben. Je krijgt een beeld van hoe George Michael zijn succes heeft ervaren en hij geeft aan het eind van de docu ook toe dat hij nu 'een level' lager staat dan voorheen en dat dit waarschijnlijk geen 'way up' meer heeft.
Er zitten leuke, ook unieke, clips tussen en het is bijzonder zijn verhaal te horen. Er werden veel dingen verteld die ik niet wist.
Ik vind het vooral goed dat ook zijn misstappen en verdriet worden getoond. Zo spelen de dood van zijn eerste levenspartner en moeder, maar ook het 'toilet-incident', zijn geflopte album Songs from the last century en zijn politieke inslag een rol.
Ik vind het een aanrader.
PeterMcCartney
Ik heb deze documentaire vorig jaar een keer gezien. Vond hem erg goed. George Michael vertelt erg openhartig over zijn homosexuele geaardheid, zijn jeugd, zijn familie, en over zijn carrière. Door deze documentaire ben ik George Michael meer gaan waarderen.
4,5
Lennon
Zeer open docu over de man!
Geeft inderdaad een goed beeld van zijn leven, zijn gedachten en zijn muziek!
Wat een onzin. De laatste zin is sowieso een kansloze, en vrij voorspelbare.
Qua plaatverkoop is het misschien niet meer wat het ooit was, maar zonder een album uit te brengen 3 x ahoy uitverkopen is toch niet een teken dat het minder gaat met zijn carriere
En dan laat ik de rest van de tour (voor zover ie duurde) nog even buiten beschouwing.
Duidelijk een opmerking van iemand die waarschijnlijk alleen een paar Wham liedjes kent, en ook nog toevallig een verzamelaar van GM heeft gedwonload....

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen