• 9.371.774 stemmen

Actie / Misdaad | 100 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Alternatieve titel: Killers キラーズ

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Mamoru Oshii, Takanori Tsujimoto, Shundo Ookawa en Kazuhiro Kiuchi

Plot Killers

Vijf regisseurs kregen de opdracht elk een kortfilm van 20 minuten te maken waar 3 regels aan verbonden werden. In elk filmpje speelt Susumu Terajima een detective. De rest van de cast is geheel vrouwelijk en in elke film moet er een moordenaar voorkomen. In Pay Off probeert een man zonder geld aan wapens te komen. In Candy wordt een werkloze vrouw omgeschoold tot huurmoordenares. In Perfect Partner vluchten twee vrienden van een moordenaar die uit is op hun geld. In Killer Idol wil een zanger afscheid nemen van z'n publiek, maar wordt gedwongen die woorden weer in te trekken. In .50 Woman organiseert een vrouw een picnic op een dak van een gebouw, waar ze mensen observeert met haar snipergeweer.

Obscure ombinus waar vooral Oshii en Terajima opvallen. En een reëele kans dat ik deze binnekort een keertje kan kijken. Duimen maar

avatar van tovenaar

tovenaar

Oei... dit wil ik ook!

Vlagen van gezien (geen ondertitels) en het ziet er toch allemaal erg goedkoop uit.

Zelfs Oshii's short lijkt geen budget te hebben, en dat wreekt zich wel een beetje. 't Is aardig, lijkt ook meer een comedy te zijn. Een dame trekt rond met een kist, wandelt een gebouw binnen, zet een stevig geweertje in elkaar en begint daarna te eten. Bij elk nieuw stuk voedsel wordt wat commentaar gegeven, en de prijs in yen.

Geen flauw idee wat het moet voorstellen jammer genoeg. Maar wachten op ondertitels dan

avatar van kinjutsu

kinjutsu

Susumu in een Oshii flick, klinkt goed. Is hij de enige acteur, kan ook niet op imdb kijken want daar is de film niet aanwezig. Dat is ook de eerste keer dat dat voorkomt of niet? In ieder geval ben ik erg benieuwd naar deze film. De kleine beschijving die Onderhond geeft klinkt wel leuk eigenlijk. Heb je inmiddels de subs al gevonden?