Within These Walls (2001)
Geregisseerd door: Mike Robe
Met onder meer: Ellen Burstyn, Laura Dern en LaTanya Richardson Jackson
6,4 (313)
Plot Within These Walls
"Hope lives in unlikely places."
Joan Thomas wordt opgesloten in de gevangenis wegens drugspraktijken. Tussen de geharde criminelen voelt Joan zich eenzaam, 'high' worden is haar manier om aan de kwellingen te ontkomen. Voor Melinda Donovan, het hoofd van de gevangenis, is het leven van Joan het zoveelste dat hopeloos verkeerd loopt. Voor Pauline Quinn, een gemotiveerde non van de orde der Dominicanen, is Joan de ideale uitdaging waarnaar ze op zoek is...
Joan Thomas
Sister Katherine
Eliza's Mother
Tito
Tun-89
Ik ben nu deze Film aan het kijken,
en ik krijg het gevoel dat ik als enige in Nederland nu deze film kijk
Gaat werkenlijk nerens over,
maar dat is vaak zo bij RTL 4 Woensdag avond film's..
2.*
Heb hem opgenomen ivm voetbal, goed verhaal en goede cast , lijkt me wel wat.
matthijs_013
Tun-89, hoe kan je op een film stemmen die nog geeneens afgelopen is.
Ik, om eens tegen het gemiddelde in te gaan op een positieve manier, vond het een hele mooie film. Natuurlijk uitstekende Ellen Burstyn en ook bijrollen waren mooi aangevuld. Als je interesse zou hebben genomen de film ook echt te kijken, zou je weten dat het wel een verhaal heeft. Maarja, wat je er van vindt, is natuurlijk wel je eigen mening.
Soms een beetje Disney achtig (beetje braaf enzo; gevangenis is volgens mij wel iets harder), maar niet persé storend. Helaas zo nu en dan te veel verhaallijnen ( echt iedereen had wel zo zijn eigen verhaal. Dat met de non had echt niet zo gehoeven en anders iets meer aandacht geven in plaats van meteen afgekapt worden voor een nieuw verhaallijn )
*3,5
BlueSword
je bent niet de enige hoor, en ik vond deze film erg mooi! helemaal niet zo slecht, af en toe traantjes in mijn ogen, ja ik heb een zwak voor honden.
ellen burstyn speelt ook heel erg goed, de rest van de cast ging nog wel maar ook niet zo zeer slecht.
had wel ietsjes beter uitgewerkt kunnen worden maar dat heb ik meestal met rtl4 films.
zat een beetje te twijfelen tussen het cijfer maar ben er al uit gekomen.
theresia
Ik had 't niet verwacht van een rlt 4 movie, maar ik bleef aandachtig naar deze film kijken. Zeker ook omdat er honden invoor komen, en de manier hoe de gevangenen veranderen naarmate ze met de honden werken. De achtergrond mocht idd wel iets meer afgewerkt worden, maar de verhaal is bij mij goed aangeslagen. Ik had ook traantjes in mijn oogjes..
Tun-89
matthijs_013:
Nou hoe ik kan stemmen op een film die niet afgelOpen is?
heel makkelijk
hij was al bijna afgelopen en dus ik had al heel wat gezien.
Ik vond het gewoon niets aan, saai.
Die mening kon ik al na het eerste half uur wel geven, want veel veranderde niet.
En nu ik 'm af heb gekeken vond ik m niet meer als 2 waard dus...
Movsin
Op zich zelf een tranerig gedoe. Ge weet wel, gevangenen die van inborst goed zijn maar ergens tegenslag hadden, enz...
Wat mij echter perplex slaat is dat de film op een waar gebeuren zou zijn gebaseerd en dat het systeem van rehabilitatie, bij wijze van dressage van honden , in de VS nog gangbaar is en sukses kent.
Ik kan me niet voorstellen dat zo iets kan veralgemeend worden, maar de begeleiding van gevangenen is een fenomeen dat ons allen, in onze woelige maatschappij, aanbelangt
Jip11
Mooi project!
zelf heb ik MS en vind het kanjers,
wie deze honden zo goed kunnen trainen!!!
Mooi filmpje!!!
ankiepankie1
Vond het een mooie film, af en toe inderdaad een beetje te tranerig en wat cliché-achtig, maar an sich raakte hij me wel min of meer.
Vind m wel 4 sterren waard.
Carl
Een 4 is zowat het hoogste wat je kan geven, ankie! alleen 4,5 en 5 zijn nog hoger.
Ik heb dezelfde argumenten als jij maar ik kom niet hoger dan een 2,5
nightbreed
Dit soort dramafilms, die over het algemeen door Chistelijke genootschappen worden gefinancierd, geven dramafilms een slechte naam. Saai en truttig tot op het bot.
Carl
maar toch maar liefst een 2. Waarom dan eigenlijk?
Overigens is dit een historisch verhaal.
nightbreed
Een 2 is een ruime onvoldoende. Of was jij blij en positief als je op school een 4 had gekregen voor natuurkunde of biologie?
Haha, historisch verhaal... Dit is gewoon een 13 in een dozijn verhaaltje gebaseerd op feiten. De verwikkelingen en de karakters zijn gewoon fictief. Het enige feit is dat er honden door gevangenen werden (of nog steeds worden) getraind voor gehandicapten. En die non, tja... Het enige feit is dat ze een non was.
Waarom zit jij trouwens te piepen over de puntengeving van anderen? Ik zag dat je ook al zat te piepen bij die 4 van ankiepankie1.
Laat anderen toch lekker stemmen wat ze willen.
Edit: Ik zie dat dit een gewoonte van je is (ik keek ff bij je stem voor deze stem). Nasty habit you got there.

'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes' weg bij Netflix en nu een succes op Videoland

HBO Max-kijkers vol lof over eerste aflevering 'A Knight of the Seven Kingdoms'

Netflix breidt komend jaar het Koreaanse aanbod flink uit