• 9.374.720 stemmen

Geregisseerd door: Kurt Meisel

Met onder meer: Heinz Rühmann, Hannelore Bollmann en Werner Peters

Gesproken taal: Duits

Plot Das Sonntagskind

Meesterkleermaker Anton Wibbel wordt in 1948 voor een Britse militaire rechtbank tot een korte gevangenisstraf veroordeeld. Om zijn jonge vrouw niet in de steek te hoeven laten, vraagt Wibbel aan een vriend om zijn plaats in te nemen.

Anton Wibbel

Bosty Mc. Millar

Pförtner der Strafanstalt

Kriminalangestellter

Meta Hubbelrath

Herr Knipperling

avatar van Dk2008

Dk2008

Eigenlijk niet veel aan deze film. Ben eigenlijk ook helemaal geen liefhebber van Heinz Ruhmann dus dat werkt ook niet mee. Toch hebben die oude Duitse films vaak wel van die opmerkelijke momenten die ertoe bijdragen dat zo'n film ook niet weer heel slecht is.

Een aantal liedjes in deze film o.a. eentje waar Ruhmann zingt terwijl ze op de Rijn varen. Dit liedje is bij ons beter bekend als Sinterklaasliedje O kom er eens kijken. Daarna nog een kort bezoek op de Drachenfels. Verder nog want andere bezienswaardige momenten maar toch niet voldoende. Walter Giller speelt nog een hoofdrolletje als Britse militair.

avatar van Kuck-x

Kuck-x

Ik vond het af en toe aandoenlijk, dit portret van de financieel worstelende maar ogenschijnlijk zorgeloze en opgewekte kleermaker Anton Wibbel. Als geheel behoort deze misschien niet tot Rühmanns beste. Maar het knappe aan hem vind ik dat hij eigenlijk altijd op dezelfde manier acteert, met dezelfde intonatie en mimiek, en toch weet te overtuigen, ook hier. De film geeft ook een intrigerend beeld van een opkrabbelend West-Duitsland - het verhaal speelt in 1948, rond de Währungsreform.
Grappig trouwens om Siegfried Lowitz (Der Alte) tegen het eind te zien als, jawel, politiecommissaris (en vreemd dat hij daarvoor geen credits kreeg).