• 9.370.356 stemmen

Dein Herz in Meinem Hirn (2005)

Oorsprong: Duitsland

Geregisseerd door: Rosa von Praunheim

Met onder meer: Martin Molitor, Martin Ontrop

Plot Dein Herz in Meinem Hirn

Kammerspiel draait rond twee mannen die elkaar hebben leren kennen op een chat-site voor schakers. De recent gescheiden Achim is docent, maar zit al maanden depressief thuis. Zijn nieuwe vriend Peter probeert hem er bovenop te helpen door middel van sadomasochistische rollenspellen. Op een gegeven moment spelen ze de Rothenburger kannibalen na - een geruchtmakende, waargebeurde zaak uit 2001.

avatar van gotti

Lijkt me geweldig deze. Draait op IFFR dit jaar.

avatar van Querelle

Querelle

horror in dogma style. Van het begin tot het eind indringend en uitdagend.

Voorlopige score

avatar van gotti

Een 5? Was ie werkelijk zo sterk?

avatar van Reinbo

Ik heb hier in de zomer op Scheveningen een toneelstuk over gezien, was erug leuk. Ben benieuwd naar de film.

avatar van neo

neo

Het schijnt dat de regisseur wel vaker knullig ogende producties heeft geregisseerd. Hier ziet het digitaal geschoten materiaal er weer erg lelijk uit. Het gegeven is op zich goed en prima uitgewerkt in die circa 80 minuten. Het is een zeer cynische film geworden, regelmatig om moeten lachen. De twee acteurs spelen ook verscheidene extra rollen. Het schokkende werd vrij humoristisch, terwijl het soms ook vrij indringend oogt. Achim zegt in de film trouwens dat cannibalisme wel iets religieus heeft, wat tot gevolg heeft dat de soundscape achtige muziek vaak ook een religeuze element in de vorm van een soprano erin verwerkt. Best aardig. 3 sterren

avatar van gotti

Ten eerste, zoals neo ook al meldde, is de hele film digitaal en (dus) spuuglelijk. Heb er na een tijdje redelijk 'langs' kunnen kijken, maar wat ik toen zag was niet geweldig. Hier en daar leuke 'mindfuck-spelletjes', maar het bleef mij allemaal een beetje braaf en oppervlakkig. Had van mij nog wel iets scherper en zwartgalliger mogen zijn.

avatar van gotti

Rechter verbiedt film over kannibaal

Een film die is gebaseerd op de daden

van een Duitse kannibaal mag niet in

Duitse bioscopen worden vertoond.Dat

heeft de rechter vrijdag bepaald.

De griezelfilm zou volgende week in

première gaan in Duitsland.De zaak was

aangespannen door de kannibaal zelf,

Armin Meiwes.Hij is tegen de rolprent

omdat hij van mening is dat z'n privacy

daarmee wordt geschonden.

De rechter is het eens met Meiwes.De

kannibaal kwam in 2001 in het nieuws.

Hij heeft toegegeven dat hij Bernd

Brandes heeft vermoord,in stukken

gesneden en opgegeten.

bron: NOS Teletekst

Neem aan dat het deze film betreft...