• 9.378.163 stemmen

Qui Plume la Lune? (1999)

Alternatieve titel: Who Plucked the Feathers Off the Moon?

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Christine Carrière

Met onder meer: Jean-Pierre Darroussin, Garance Clavel en Elsa Dourdet

Gesproken taal: Frans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Qui Plume la Lune?

Nadat zijn vrouw aan kanker is overleden, kan de ontroostbare weduwnaar Lucien zich alleen staande houden dankzij de dagelijkse zorg voor zijn twee dochters. In feite zijn het Suzanne en Marie die hun vader erdoorheen slepen. Langzaamaan herneemt het leven zijn min of meer gewone gang. De beide dochters groeien op of Lucien dat nu leuk vindt of niet. Na een knallende ruzie over haar eerste vriendje verlaat Marie het huis en verbreekt ieder contact. Suzanne blijft nog achter bij haar steeds onhandelbaarder wordende vader.

avatar van charmie

charmie

Is dit een grap, of om te huilen.....? Maar hoe dan ook: in beide gevallen deed het me niks, deze film. Jean-Pierre Darroussin in een buitengewoon onuitstaanbare rol; dat had ik nog niet eerder ervaren. Meestal verbeeldt hij een diepzinnig en/of filosofisch tiep, maar hier zien we hem in een totaal andere hoedanigheid: rusteloos, onredelijk, agressief en verre van sympathiek. De Jenka Polkadeun omlijst het onwaarschijnlijke verhaaltje en vooral in de eerste scène is dat zonder meer vermakelijk. Gelukkig wordt de raadselachtige titel halverwege het spektakel ook mooi verklaard, die kreeg ik vooraf namelijk maar niet vertaald en intrigeerde me dus mateloos. Voor de rest vond ik het geen onvergetelijke kijkervaring.