• 9.371.710 stemmen

Geregisseerd door: Clive Donner

Met onder meer: Robert Wagner, Teri Garr en Horst Janson

Releasedatum: 25 oktober 1984

Plot To Catch a King

Een aantal Nazi-schurken willen de ex-koning van Engeland, Edward (John Standing), die met de hertogin van Windsor, op het vasteland van Europa verblijft, ontvoeren. Edward wacht nog steeds op toestemming om naar Engeland terug te keren. De officier van de geheime dienst Joe Jackson (Robert Wagner) krijgt als taak Edward zo snel mogelijk naar Engeland te krijgen als ze achter de plannen van de Nazi's komen. Maar hij wordt afgeleid door de blonde Hannah Winter (Teri Garr).

Joe Jackson

Irene Neumann

Walter Monckton

avatar van pascal83

pascal83

Wat een afschuwelijke Nederlandse alternatieve titel. Vreemd trouwens dat een (Amerikaanse) tv-film de Nederlandse bioscopen heeft gehaalt...

avatar van FisherKing

FisherKing

Inderdaad, verschrikkelijk. De reden dat ie in de bioscoop kwam, is vermoedelijk, de grote populariteit van Robert Wagner in Nederland. (Destijds ook in de populaire tv-serie Hart to Hart.) Genadeloos geflopt, deze film, die voor de tv gemaakt is.

avatar van A.L.I.E.N

A.L.I.E.N

Zeer spannende en aangename film met een zeer goed verhaal en goede acteerprestaties van O.A.: John Standing, Teri Garr, Horst Johnson, Robert Wagner en Barbara Perkins. Spijtig dat weinig mensen deze film kennen.

Het enige minpuntje was dat er hier en daar een klein gat in het plot zat. Maar voor de rest is de film mij zeer goed bevallen. Wel vreemd is dat de Nederlandse tagline hier wordt gebruikt als Nederlandse alternatieve titel, dat begrijp ik niet zo goed. Niettenim vindt ik deze film een aanrader voor jong en oud!