Genre: Animatie / Komedie
Speelduur:
165 minuten (miniserie, 6 delen)
Alternatieve titel: Golden Boy
Japan
Geregisseerd door: Tatsuya Egawa en Hiroyuki Kitakubo
Met onder meer: Mitsuo Iwata, Gorô Naya, Yôsuke Akimoto
Plot Golden Boy: Sasurai no O-Benkyô Yarô
Kintarou Oe heeft bijna de universiteit afgerond maar toch stopt hij ermee. Hij gaat het land afreizen op de fiets en ontdekt meer van het leven, de wereld en voor hem waarschijnlijk wel het belangrijkste, vrouwen!
Hemdale
Ongelooflijk humoristisch en oversekst dit. De animatie is niet overdreven mooi, maar ook zeker niet lelijk te noemen. En dan het plot dat ook splinterdun is. Desondanks een aanrader en gewoon puur fun.
Dit is inderdaad geweldig fout. Oe is één van de leukste anime personages. Always eager to learn, en zo slecht (of goed eigenlijk) met vrouwen. Pervers ventje, zorgt voor erg veel leuke scenes.
Benkyo! 3.5*, maar wil em nog wel eens herzien
bioscoopzaal
Goh, bij mij ook. Maar toch vooral een guilty pleasure, echt hoogstaand is het allemaal niet.
3 sterren.
FillumGek
Vond hem erg leuk, en een welkome afwisseling. Geen boeiend verhaal of mooie animatie, gewoon een lekkere feel-good komedie.
Oe is inderdaad erg leuk en zorgt voor veel hilarische scenes. Leuk om te zien dat tegen het einde van iedere episode de bedoelingen van Oe juist heel goed waren.
Erg jammer ook dat er maar zes episodes zijn, terwijl de manga er veel meer telde. Er zijn toch nog wel meer jobs waarin je leuke situaties kunt creëren...
lykathea
Leuke anime, waar vooral de dialogen van Kintaro naar ons gericht vaak geweldig zijn. - Ook het switchen tussen een vlak getekende Kintaro die ineens veranderd in een uitermate zorgvuldige geanimeerd personage zorgt voor hilariteit.
Benkyo! 3.5*, maar wil em nog wel eens herzien
Dat moment dat hij het spuug opvangt van die vrouw is al geniaal, zo fout. Puur fantastisch sentiment dit! Binnenkort maar even proberen herzien.
Black Math
Niet echt geweldig geanimeerd, maar wel erg grappig. Deed me het meeste denken aan GTO, al is dit gelukkig een stuk korter, want het concept van elke aflevering is net als bij GTO een beetje hetzelfde en dan zijn 6 afleveringen net goed.
Het hoofdpersonage valt in dezelfde categorie van de hoofdpersoon van GTO, een oversekste vent die op het eerste gezicht erg dom en incompetent lijkt, maar veel meer in z'n mars blijkt te hebben. Ik moet zeggen dat ik dat soort personages altijd wel erg grappig vind, en de bijbehorende series worden vaak door deze personages gedragen. Dit terwijl ik meestal geen films of series kijk vanwege de karakters.
Wat ik overigens specifiek leuk vond, waren de live-action beelden van de troep op een bureau van de animatiestudio, alvorens Kitaro het gaat opruimen. Ik weet vrijwel zeker dat deze beelden zijn gefilmd tijdens het productieproces van deze serie zelf.
Geen superserie dus, maar te grappig om een krappe voldoende te geven. 3,5* dus.
Hoge maatstaven neem jij dan, 3,5* een krappe voldoende noemen
Dan scoren de films op MM wel erg slecht bij jou qua gemiddelde
Black Math
3* is een krappe voldoende voor mij, deze verdient dus wat meer dan dat.
Shit, nu zet ik mezelf voor lul omdat ik je laatste zin niet goed heb gelezen
Ik ben al te lang op vandaag hehe.
Black Math
Overkomt mij ook meer dan eens. Met een beetje mazzel verwijderen de mods deze hele discussie als zijnde offtopic en dan is iedereen het vergeten.
Lennert
Een van de weinige animes die in het Engels toch echt beter was dan in het Japans, de voice-actor die Kintaro deed was weergaloos! Normaal gesproken ben ik niet zo'n fan van oversekste grappen in anime, maar op de een of andere manier springt Golden Boy er als serie toch tussenuit vanwege de humor (die absurde overtrokken gezichten zijn hilarisch) en behoorlijk sterke scripts. Uiteindelijk is Kintaro gewoon een sympathieke jongen die het allemaal goed met de wereld voorheeft en daarbij af en toe gehinderd wordt door zijn rare kinks. Niet briljant, maar wel erg grappig.
Shit, nu zet ik mezelf voor lul omdat ik je laatste zin niet goed heb gelezen
Ik ben al te lang op vandaag hehe.
Black Math
Tijdens een avondje sushi eten met collega's kwam GTO ter sprake, waar één der collegae bijzonder enthousiast over was. Ik kon het dus niet laten om hem over Golden Boy te tippen. Van het één kwam het ander, en daarom besloten we eergisteren met ongeveer dezelfde groep de hele serie af te werken. Met slechts zes afleveringen is dat best te doen op één avond.
Een aantal elementen kon ik me nog wel herinneren, maar er was toch behoorlijk wat weggezakt. Sterker nog, achteraf moet ik bekennen dat ik het nog stukken grappiger vond dan me van te voren bijstond. De humor is behoorlijk plat, het begrip "toilethumor" dient letterlijk genomen te worden. Dat kan snel heel flauw worden, tenzij men aandacht besteedt aan twee zaken: timing en de juiste gelaatsuitdrukking. Hans Teeuwen, en Hitoshi Matsumoto zijn voor mij twee mensen die dit perfect beheersen, maar hier is het niet minder perfect, alleen dan in animatievorm. Grappig, gedeformeerde personages worden in meerdere anime gebruikt, en vaak werkt dat totaal niet voor mij. Maar in plaats van die series moest ik hier eerder aan de twee genoemde heren denken.
Een leuke bonus is dat het hoofdpersonage ondanks alle platte humor geen vlak personage is, en ook nog eens behoorlijk sympathiek. De "benkyo" catchfrase wordt ook per aflevering grappiger. Ergens is de laatste aflevering het hoogtepunt. Personages komen samen (zij het op enigszins geforceerde wijze), maar het onderwerp is vooral interessant: animatie, wat voor enige introspectie zorgt te midden van alle platitudes.
In mijn eerste bericht moest ik opmerken dat het niet geweldig geanimeerd is. Dat boeide me nu eigenlijk geen moment. De humor werkt, dat is het belangrijkste, en crappy is het ook echt nergens. Omdat de serie alleszins meevalt, doe ik er een halfje bovenop. 4*. Misschien ook weer eens tijd om GTO te herzien.