• 9.370.299 stemmen

Geregisseerd door: Vanessa Jopp

Met onder meer: Robert Stadlober, Jana Pallaske en Sabine Berg

Gesproken taal: Duits

Plot Engel & Joe

Engel is een zeventienjarige jongen en leeft op straat. Wanneer hij het vijftienjarige meisje Joe leert kennen, worden ze smoorverliefd op elkaar. Hun liefde wijkt voor niets of niemand. Ook niet wanneer Joe zwanger raakt en ze vastbesloten zijn het kind te houden.

avatar van gondwana

gondwana

Was enkele wekenden geleden op ard of zdf te zien, maar ik zag enkel de mooie naaktscène. (mooi als in 'LostHighway, in de woestijn', niet als in 'Cindy, die menschliche Käsegebäch')

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

Prachtige film. Twee ijzersterke hoofdrolspelers en prachtige locaties in Keulen. Een dikverdiende 4*!

avatar van niethie

niethie

BlueJudaskiss: Oud bericht maar mede door jou oordeel ben ik hier naar opzoek gegaan (wat overigens beslist geen eenvoudige opgave was) en ik vraag me af of je er anno nu nog steeds achter staat?
De film heeft dan wel een fijne energie en kan daar lang op teren maar met name de acteur die Engel speelt is zo vreselijk slecht, zijn volslagen uit de lucht vallende exorbitante emo uitbarstingen zijn van niveautje kleuter dat zijn zin niet krijgt en kunnen zich meten met de slechtste scenes uit The Room. Helaas lijkt hij hier gaandeweg zijn, wel over enig talent beschikkende, tegenspeelster in mee te trekken. En ja, mede hierdoor kon ik de zware onderwerpen als heroine verslaving, verwaarlozing, verkrachting, prostitutie en zwangerschap + gedwongen adoptie onder tieners niet bepaald serieus nemen, zeker niet als het zo van de hak op de tak gaat als hier. Het leek wel een wedstrijdje tussen de scenarioschrijvers die eigenlijk Christiane- F wilde remaken maar besloten dat er nog wel wat schepjes bovenop mochten waarop ze elke vorm van subtiliteit uit het oog zijn verloren. En dat is jammer want het geheel drijft ondertussen wel voort op een prettige jeugdige energie, herbergt enkele gedenkwaardige plaatjes (die overbelichte seksscene inderdaad) en heeft als geluk dat ik zelf opgroeide rond de tijd dat dit uitkwam en het dus tegelijk als een bepaalde nostalgische trip ervoer (waar zie je tegenwoordig uberhaupt nog punkers, skinheads en goths die zich zo profileren?) Daarom zal ik niet te streng zijn. Bovendien een halfje extra voor Placebo op de soundtrack, die met hun snerende gitaren niet alleen sfeerbepalend zijn maar ook, waar nodig, de stem van Joe overstemde. (2,5*)

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

niethie schreef:

Ik zal 'm weer eens kijken