• 9.370.349 stemmen

Cheotsarang Sasu Gwolgidaehoe (2003)

Komedie / Romantiek | 108 minuten

Genre: Komedie / Romantiek

Alternatieve titel: Crazy First Love

Oorsprong: Zuid-Korea

Geregisseerd door: Oh Jong-rok

Met onder meer: Cha Tae-hyun, Son Ye-jin en Yoo Dong-geun

Gesproken taal: Koreaans

Plot Cheotsarang Sasu Gwolgidaehoe

De intelligente student Tae-il denkt de laatste tijd aan niets anders dan trouwen. Hij wil in het huwelijksbootje stappen met zijn jeugdliefde Il-mae, maar zijn leraren en zijn familie proberen hem ervan te overtuigen naar de universiteit te gaan. Hij laat zich uiteindelijk door zijn vader overhalen om rechten te gaan studeren, maar terwijl hij 's avonds boven zijn boeken zit te zwoegen, begint Il-mae uit te gaan met de knappe vrijgezel Young-dal.

avatar van megaman

megaman

Gisteravond nog even "My Sassy Girl" gekeken met m'n broer en besloot er na nog even deze film op te zetten. Na afloop had ik nogal gemengde gevoelens over "Crazy First Love". Aan de ene kant vond ik de film, vooral in het begin, nogal overdreven en zag ik soms ook de humor er niet van in. Aan de andere kant begon de film naar het einde toe wat meer gevoelig te worden. Een leuke film opzich maar kan naar mijn idee toch niet tippen aan "My Sassy Girl", laat staan "The Classic".

By the Way,
Gaat het meisje Il-mae nou nog dood aan die ziekte na afloop? Ik verwachte bij de End Credits eigenlijk nog zoiets als "Na 3 jaar studeren kwam hij met het medicijn om Il-mae te genezen".

avatar van BBarbie

BBarbie

’t Zat er natuurlijk aan te komen: niet alle films waarin Ye-jin Son meespeelt zijn de moeite waard. Ik heb ze nu bijna allemaal gezien en deze film is toch met ruime voorsprong de minste. Veel geschreeuw (letterlijk) en weinig wol. Een plotloos verhaal, over de top acteerwerk en belachelijke dialogen (als de Engelse ondertitels kloppen) maken het tot een nauwelijks te pruimen geheel.

Omwille van Ye-jin Son, die te midden van al het zwaar overdreven gedoe, toch nog een charmante zichzelf weet te blijven, heb de rit uitgezeten, maar m’n hand is een aantal malen gevaarlijk dicht bij de stopknop geweest.

avatar van BBarbie

BBarbie

Ik heb mijn negatieve oordeel van de eerste kijkbeurt in 2013 enigszins naar boven bijgesteld. Maar het blijft een onevenwichtige rollercoaster, die regelmatig schreeuwerig uit de bocht vliegt en dan weer wat tedere momenten kent. Vooral de bekkentrekkerij van Tae-hyun Cha doen de film geen goed.