• 9.377.473 stemmen

Geregisseerd door: Wolfgang Liebeneiner

Met onder meer: Ruth Leuwerik, Hans Holt en Maria Holst

Gesproken taal: Duits

Plot Die Trapp-Familie

Oostenrijk, vlak voor de Tweede Wereldoorlog. Op zoek naar een gouvernante voor zijn vijf kinderen komt weduwnaar baron Trapp terecht bij Maria, een levenslustige novice. Maria maakt een eind aan de militaristische opvoeding van de baron en nadat ze de harten van de kinderen heeft veroverd, valt ook de baron voor haar wellevendheid. Kort nadat ze in het huwelijk zijn getreden verliest de baron door de economische crisis zijn gehele kapitaal. Maar Maria blijft niet bij de pakken neerzitten en uiteindelijk maken ze als de zingende familie Trapp furore in Amerika.

Baronin Maria von Trapp

Baron von Trapp

Prinzessin Yvonne

Baroness Mathilde

avatar van neo

neo

Dezelfde familie als uit die ''heerlijke'' Sound of Music?

avatar van stinissen

neo schreef:

Dezelfde familie als uit die ''heerlijke'' Sound of Music?

Ja zeker en daarna kwam ook nog Trapp-Familie in Amerika, Die.

avatar van Yekezzez

Yekezzez

Hoort er trouwens niet "Die Trapp-Familie" te staan. Oh wacht, het is natuurlijk een Duitse film.

avatar van neo

neo

Niet te geloven... En de lederhose versie?

avatar van Dk2008

Dk2008

Dit jaar heb ik The Sound of Music, al drie keer gezien. Die wilde ik, na eindelijk vorig jaar gezien te hebben, op dvd hebben. Ik sla na het into altijd het eerste uur over, want dat vind ik zo'n marteling. Het verhaal is ook niet zo denderend. Wel weet Robert Wise het heel mooi in beeld te brengen, net als bij Star! en dat is dan ook de hoofdreden.

Ik heb deze film n.a.v. TSOM ook maar eens bekeken. Het was een succesvolle film, net als het vervolg. Wat me niet bijster interessant lijkt, dus laat ik dat voor wat het is.

TSOM is een stuk sprankelender, door Wise dus, maar de liedjes zorgen ook wel voor wat meer levendigheid en na de trouwerij wordt die ook een stuk spannender.

Maar verder is het net zo zoetsappig. Op sommige momenten gaan ze er vrij snel doorheen, op andere momenten blijven ze toch weer vrij lang hangen, vooral in het midden. Daar wat TSOM ophoudt, gaat deze film nog zo'n 20 minuten door. En als geheel vond ik het niet zo voorspelbaar.

In deze film wordt ook gezongen, alleen weten ze het hele verhaal in iets langer dan anderhalf uur te verfilmen i.p.v. 3 uur. Tegenwoordig vinden ze het ook weer nodig, om van alles een musical te moeten maken . Het moet een familiefilm zijn. Nou ik zie er toch meer een (romantisch) drama in. Als biografie over de Trapp-familie veel beter geslaagd, omdat we in deze film ook te zien krijgen na de vlucht. Het Nazisme komt vrij laat aan de orde. Het eerste gedeelte komt redelijk overeen, daarna komen er steeds meer verschillen. Leuwerik doet het wel aardig, maar Andrews zorgt voor meer vrolijkheid. Holt is wel een stuk beter dan Plummer als strenge baron.

Ik zou er denk ik niet veel aan hebben gevonden als ik TSOM niet had gezien. Maar ik vond het nu toch best wel de moeite waard. Het kan daarom een leuke aanrader zijn. Niet om te vergelijken maar gewoon om te zien, hoe het verhaal, niet eens zoveel jaren later, voor de musicalversie toch sterk bewerkt is. 3.0