• 9.373.117 stemmen

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Allan A. Goldstein

Met onder meer: Rae Dawn Chong, Brad Dourif en Michael Ironside

Plot Chaindance

"A severely-disabled wheelchair patient... A violent street-hardened convict... Make unlikely partners."

De film gaat over J.T. Blake (Ironside), een gevangene die in een Canadees experiment wordt vastgeklonken aan een zwakzinnige. Hiermee kan hij een tweede kans verdienen in de maatschappij.

avatar van Erwinner

Erwinner

Deze zou ik graag nog een keer willen zien,

Het staat in mijn geheugen als een geweldige film met een voortreffelijke Brad Dourif als een geestelijke gek.

Nog geen commentaar op deze film?

Zonde! Kijken!

avatar van Erwinner

Erwinner

I was 7 years old when I saw this movie,... I remember telling everybody that I loved it, I remember crying during all sad scenes, but the plot captured what was important and I still hold it to this day... I am 19 years old today and since then I have been searching for another movie that could move me,... no movie such as this one could be found...

aldus iemand ander gevonden:)

avatar van Baggerman

Baggerman

Erwinner schreef:

Deze zou ik graag nog een keer willen zien,

Ik ook! Ik moet bekennen dat ik niet meer precies weet hoe het plot van deze film in elkaar stak, maar ik kan me juist herinneren dat ik erg onder de indruk was van Michael Ironside. Ik kende hem alleen als slechterik of leipo in films en hier speelt hij toch echt een sympathieke gast! En hij overtuigde me in een mum in die rol!

Jammer dat hij altijd zo wordt getypecast, want hierin bewees hij duidelijk veel meer te kunnen!

En inderdaad: de gek speelt ook geweldig!

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Zeer degelijke film met 2 uitstekende rollen van Dourif en Ironside.

De term "zwakzinnige" in de beschrijving is echter wel denigrerend en wordt volgens mij toch niet meer gebruikt nu.