10e Chambre - Instants d'Audience (2004)
Genre: Documentaire
Alternatieve titels: The Tenth District Court: Moments of Trials / The 10th District Court: Moments of Trials
Frankrijk
Geregisseerd door: Raymond Depardon
Met onder meer: Michèle Bernard-Requin
7,6 (660)
Gesproken taal: Frans
Plot 10e Chambre - Instants d'Audience
Van mei tot juli 2003 werd Raymon Depardon en zijn team toegang verleend om de zittingen in een gerechtshof in Parijs te filmen. Twaalf zaken van twaalf verschillende mannen en vrouwen, die aan de verkeerde kant van de wet terechtkwamen, geven een beeld van de dagelijkse perikelen in het hof, van dronken autobestuurders tot de arrestaties van de voorgaande nacht.
bonothecat
Heel aparte fim....waarvan ik pas tijdens de film ontdekte dat het een documentaire was. Grappig hoe buiten de regels om, het menselijke bij alle partijen centraal staat. Ergernis, zorg, humor, domheid, humor etc..... (2x humor in een opsomming is wat veel)
BlueVelvet
Heb de laatste drie kwartier gezien. Ik vond het uitermate boeiend; zou graag de hele docu willen zien. Wel een erg abrupt einde overigens.
Was dit de docu waar een stukje uit te zien was in Zomergasten?
Die kerel die voor moest komen was echt geweldig.
. Wat een held.
FisherKing
Ja, klopt Kos. Heeft nog een kleine release gehad in NL. Willen gaan, maar nooit van gekomen.
Koekebakker
Ondanks dat-ie zelfs openingsfilm was op het iffr, is het meer iets voor tv vind ik, weinig cinema. Maar wel de moeite waard. Is al eens uitgezonden, maar ook op dvd uitgebracht. (wie doet de dvd-releases van Contact Film titels eigenlijk?)
(wie doet de dvd-releases van Contact Film titels eigenlijk?)
Voorheen moskwood, maar tegenwoordig filmfreak.
Quido
Tsjah, na drie kwartier heb je het wel zo'n beetje gezien. Laat overigens wel goed zien dat geen enkele rechter objectief is, die vrouw had - op het oog - herhaaldelijk haar oordeel al klaar.
missl
Wel interessant om te zien hoe sommige 'daders' hun criminele praktijken verantwoorden.
Maar de rechter was maar een sacherijnig mens.
Biglia
Boeiend om zien hoe iedere mens anders omgaat met een stress situatie: daden minimaliseren, vergoelijken, zelf in een slachtofferrol kruipen, provoceren... zowat alles kwam aan bod. Jammer dat we het verdict bij de zelfzekere socioloog op het einde niet te zien kregen.
De rechter kwam op mij niet bevooroordeeld of stuurs over. Ze kon toch niet zitten lachen en grapjes maken? Ik kon alleen het niveau en de bevoegdheid van de rechtbank moeilijk inschatten: de zaken gaan van door het rode licht rijden over verboden wapenbezit tot overval met geweld. Ook bij het bepalen van de strafmaat zag in niet onmiddellijk enige logica, zoals bij de beide gevallen van dronkenschap achter het stuur.
drlina
Ik vraag me eigenlijk af of de rechter bij bepaalde stukjes niet in strijd met art. 6 EVRM handelde. De manier van de rechter om zo verdachten te behandelen, vond ik zorgwekkend. Een normale rechter moet verdachten aan het woord laten en niet telkens onderbreken. Heel erg mooi hoe dit hier te zien was.
Verder vond ik het een leerzame documentaire. Waarom leerzaam? Nou omdat ik het vandaag bij rechtssociologie moest kijken. Dus mensen deze film wordt in de collegezalen bij rechten onderwezen. Zo interessant en leerzaam is het. Dat vonden wij rechten studenten ook heel erg.

'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes' weg bij Netflix en nu een succes op Videoland

HBO Max-kijkers vol lof over eerste aflevering 'A Knight of the Seven Kingdoms'

Netflix breidt komend jaar het Koreaanse aanbod flink uit