• 9.374.732 stemmen

Tupperware! (2004)

Documentaire | 63 minuten

Genre: Documentaire

Geregisseerd door: Laurie Kahn-Leavitt

Met onder meer: Kathy Bates, Karen MacDonald en Will LeBow

Plot Tupperware!

'I've got that Tupper-feeling all over me, all over me to stay!' De Tupperware Ladies van weleer kunnen hun lijflied nog meezingen. Met veel archiefmateriaal vol stralende gezichten, pratende hoofden en commentaar van Kathy Bates, gaat TUPPERWARE! terug naar de fifties, jaren van een onwankelbaar geloof in de vooruitgang. In New England ontwierp plasticfabrikant Earl S. Tupper van die handige opbergdoosjes in vrolijke pasteltinten, met een dekseltje dat perfect sloot. Een nieuwe lijn keukenproducten stond klaar. Aan de vrouw brengen was de volgende taak waar de gewiekste Brownie Wise zich op stortte. Vanuit haar hoofdkwartier in Florida bestierde ze een groeiend leger colporteurs, die op speciale huiselijke bijeenkomsten tot aankoop moesten verleiden. De Tupperware Home Parties werden een begrip. Voor huisvrouwen boden ze kans op een leuke bijverdienste (verkoop) of een korte ontsnapping uit de sleur (aankoop).

Brownie Wise (stemrol)

Earl Tupper (stemrol)

Zichzelf (achive footage)

Zichzelf (achive footage)

avatar van Purmerend

Purmerend

Ze maken ook overal documentaire's van, zelfs van Tupperware!

avatar van Zinema

Boef Tupper.

Want een heer ben je i.i.g. niet als je je partner in crime zo behandelt. Dit vanwege wat zakelijk gekissebis en het feit dat er geen arbeidscontract was after all.

Pas tegen het einde komen de smeuige details op tafel, in deze verder nogal kleurloze documentaire omtrent het beroemde palstic-imperium. Aardige beelden en muziek uit de jaren '50 brengen wat sfeer aan de vele interviews die lang niet altijd boeien. Onder andere omdat de twee hoofdrolspelers al decennia niet meer onder ons zijn en derhalve geen inzage kunnen geven. Daardoor is het verhaal, net als de tupperwarebakjes zelf, net niet doorzichtig genoeg.

Redelijk.