Judas (2004)
Geregisseerd door: Charles Robert Carner
Met onder meer: Johnathon Schaech, Jonathan Scarfe en Tim Matheson
4,9 (510)
Plot Judas
Judas Iscariot. Bescheiden wijnhandelaar met een behoorlijk opstandig karakter. Judas is verontwaardigd over de behandeling van zijn volk door de Romeinse onderdrukker en daarom wil hij radicale actie. Als hij geruchten hoort over de komst van een Messias, voelt Judas dat de tijd gekomen is. Hij gaat op zoek naar Jezus van Nazareth, de rustig sprekende profeet die liefde predikt, zieken geneest, en de boel op stelten zet. Nadat hij bij zijn leerlingen verwelkomd is, krijgt Judas meteen ontzag voor Jezus. Maar al gauw ontstaan er spanningen. Terwijl Jezus drijft op spirituele krachten en geweld afwijst, heeft Judas meer fysieke tactieken in gedachten. Deze botsing tussen idealen en de ingehouden naijver van Judas loopt parallel met de gebeurtenissen. Terwijl de autoriteiten Jezus steeds meer op de hielen zitten, komt Judas tot zijn ultieme daad van verraad.
Judas Iscariot
Jesus Christ
Pontius Pilate
Andrew
Claudia Procles
Flavius
Matthew
amon
Ja wat moet ik ervan zeggen. Ik hoop dat dit een betere film is dan "The Passion of the Christ". Dit vond ik een erg matige film waarover mijn inziens veel te veel over is gesproken.
Teskuh17
hoe benieuwd ben ik hier naar? een film uit the point of view van Judas.. lijkt me zeer interresant.. zou ook graag een film zien van de gedachten van Maria Magdalena.. is ook weer een hele andere kant..
MarkFish
Goeie film. Ik vond trouwens Passion of the Christ ook indrukwekkend en zeker niet overdreven. Gewoon realistisch. Judas kwam ook zeer geloofwaardig over. Goed geacteerd. Natuurlijk moet je interesse hebben in het verhaal, maar als je dat hebt is het zeer onderhoudend.
MarkFish
Zitten trouwens ook scenes in uit The Passion. Bijvoorbeeld wanneer Jezus veroordeeld wordt door de hogepriester.
Carl
Ik vond het verhaal wat sobertjes. Wat mager. Een vondst vond ik wel de invloed van mevrouw Pilatus in het geheel.
Niet slim vind ik die blauwe ogen van jesus en dat europeese uiterlijk van hem. Zo ziet toch geen israeli er uit!! maar ja....hollywood....
Acteerwerk was prima plus het fraaie camerawerk.
3 sterren.
archer
ja inderdaad dat van die american look klopte niet, voor de rest valt em wel mee
Roodkapje 1964
In grote lijnen klopt dit verhaal wel een beetje.
Maar de film zelf vond ik zeer slecht.
In een moderne film "oude"bijbel uitspraken gebruiken, past niet.
Het stoorde mij vreselijk.
Het acteren was "huilen met de lamp uit:".
Die ene ster die ik geef is, omdat de film overeen kwam met de bijbel.
Captain Proton
Een aardige film. Personages zijn goed. Verhaal kon beter. Niet alles klopte met wat in de Bijbel staat, maar in grote lijnen wel. Weer een hele andere Jezus dan in de andere films. In ieder geval geen Hollywood-Jezus. Maar Judas zou toch beter moeten weten om te proberen om Jezus voor het blok te zetten. Zie zijn aanvaringen met de Sanhedrin en zo.
goldendream
Ik zag niet deze film, maar wel deze die niet op MoMe te vinden is: De Bijbel: Judas - Film - 8715664034934 - gospel.nl
Ik bekeek ook deze film: De Bijbel: Thomas - Film - 8715664034941 - gospel.nl
Over 'Judas':
Een mooie film waarin Judas niet als de ultieme slechterik voorgesteld wordt. Hij levert Jezus over aan de Romeinen omdat hij denkt dat Jezus dan eindelijk Zijn macht zal tonen en de Romeinen zal verslaan. In de Bijbel wordt geen duidelijk motief gegeven voor zijn verraad. De visie uit de film is dus een mogelijke, maar niet noodzakelijk de ware. Veel zaken over Judas in de film zijn fictief aangezien ze niet in de Bijbel vermeld worden. Zo spelen zijn ouders een rol, wat op geen bijbelse bronnen gebaseerd is. Er bestaat wel een evangelie van Judas, maar daarop is de film niet gebaseerd. (3,5 sterren)
Over 'Thomas':
Een heel mooie film, die ook grotendeels fictief is. De twijfels van Thomas staan centraal en hij wil echte bewijzen vooraleer hij gelooft in de verrijzenis. Ondanks de vele zaken die niet in de Bijbel vermeld worden, vind ik deze film een echte aanrader over een man die worstelt met zijn geloof. Op het evangelie van Thomas (ook een gnostisch evangelie dat niet aanvaard werd om in de Bijbel opgenomen te worden) is de film niet gebaseerd. (4 sterren)
goldendream
Deze film heb ik nu ook gezien.
In de film wil Judas dat Jezus het vermogen om wonderen te verrichten inzet om de Romeinen te verdrijven. Omdat Jezus dat niet doet, verraadt hij Hem. Omdat Jezus geen eerlijk proces krijgt, krijgt hij berouw en hangt hij zichzelf op. Zijn berouw vind ik niet zo overtuigend, het is er opeens.
De film toont een aantal evangelische gegevens, maar sleurt er ook veel bij die er niet in staan. Uiteindelijk wordt er in de Bijbel geen motief voor het verraad gegeven. Daarnaast neemt de filmmaker vaak een loopje met de evangelies. Zo vindt de woede-uitbarsting in de tempel volgens de evangelies plaats in de laatste week voor de kruisdood, in deze film ziet Judas Jezus voor het eerst op dit moment.
Het verraad vind ik op zich een vreemd gegeven. Als de farizeeën Jezus willen arresteren, kunnen ze dat toch doen zonder Judas nodig te hebben. Jezus is in Jeruzalem en laat zich vaak opmerken. Oké, de plaats waar het Laatste Avondmaal doorgaat, kennen ze niet en dus is Judas in dat opzicht nodig. Ook de kus is vreemd. Ze weten wie Jezus is. Waarom moet Judas hem dan aanduiden? Wie hier uitleg over kan verschaffen, mag het zeker doen.
Terug naar de film: 3 sterren

Top 10 van Netflix: déze tien films worden nu goed bekeken