Het Gangstermeisje (1966)
6,2 (69)
Gesproken taal: Nederlands, Engels, Frans en Italiaans
Releasedatum: 13 oktober 1966
Plot Het Gangstermeisje
De jonge schrijver Wessel Franken (Paolo Graziosi) uit Amsterdam oogst succes met zijn boek 'Het gangstermeisje' en wordt door een bevriend regisseur gevraagd een scenario voor een gelijknamige film te schrijven. Dit leidt tot meningsverschillen over de filmhoofdfiguur en de te kiezen actrice. Zijn huwelijk werkt belemmerend voor zijn creativiteit en naar herhaald aandringen vertrekt hij naar Menton (Frankrijk) om daar zijn scenario in alle rust bij vrienden te voltooien.
Wessel Franken
Leonie Franken
Jascha Freud
Gangster girl
Gangster
De Mees
DVD-Serie Nederlandse Filmklassiekers van TDM?
Nog nooit gezien, dus als de DVD komt zal ik 'm zeker kopen.
Quido
DVD-Serie Nederlandse Filmklassiekers van TDM?
De Mees
Wat is er met de site van TDM aan de hand? Kan de site nergens meer vinden.
Quido
Ze leven nog wel, heb er afgelopen week nog contact mee gehad. De site is - zoals als enkele maanden - nog steeds 'under construction'.
Sol-
Volgens Allemaal film een meesterwerk die vergeleken kan worden met het werk van Fellini. Nou, ik ben benieuwd. Nu de film nog vinden.
De Mees
Vernam zojuist dat deze in 2008 in de planning staat.
Nog steeds geen release.
Drs. DAJA
Wordt helemaal niet gezegt. Ze trekken enkel de vergelijking over dat beide films in Rome zijn geschoten.
wolfmanrene
Ter gelegenheid van Nederland Leest waarin een boek van Remco Campert centraal staat,
zal Campert-verfilming Het Gangstermeisje dit najaar op veel plekken (o.a. Rialto, 't Hoogt, andere filmtheaters maar ook bibliotheken) te zien zijn. Hopelijk volgt daarna alsnog
dvd-release.
raymon
Aangezien de poster en trailer opeens zijn opgedoken betekend dit dat de dvd release dichterbij komt?
D-ark
Nouvelle vogue op zijn Nederlands maar de knulligheid bekend uit Nederlands films van rond deze tijd is er amper. Het verhaaltje stelt niks voor maar zorgt er wel voor dat de film prachtig geschoten is en geen moment verveelt.
N811
Op hoofdcaterijne utrecht zie je heel veel gangstermeisjes rondlopen.
D-ark
Op hoofdcaterijne utrecht zie je heel veel gangstermeisjes rondlopen.
opmerking. Kitty Courbois is toch een stuk stijlvoller
Lakte
Ben echt enorm nieuwsgierig naar deze film!! Iemand enig idee waar ik deze kan zien ?
niethie
Tot een jaar of 3 geleden bestond er een site waar veel Nederlandse klassiekers te bekijken vielen, zo ook deze. Die is toen uit de lucht gegaan. Zonder dat ik hem toen zelf heb kunnen zien ook, stom. Sinds die tijd helaas nooit meer iets van vernomen. Hopelijk vertoont EYE hem in nagedachternis aan het overlijden van Courbois...
Premièreversie Het gangstermeisje eenmalig te zien - Filmkrant
In het archief van Eye Filmmuseum werd de premièreversie van Frans Weisz’ speelfilmdebuut Het gangstermeisje herontdekt, tien minuten langer dan de gangbare, ook op dvd verschenen versie. Op vrijdag 15 september is deze oorspronkelijke bioscoopversie, inclusief korte erotische scène, eenmalig te zien.

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'
dream sequencefilm within a filmexistential emptinessfilm industry nouvelle vaguegay couple