• 9.373.780 stemmen

Zoku Shinobi no Mono (1963)

Actie / Drama | 93 minuten

Genre: Actie / Drama

Alternatieve titels: Ninja: A Band of Assassins Continued / Shinobi no Mono 2: Vengeance / 続 忍びの者

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Satsuo Yamamoto

Met onder meer: Raizô Ichikawa, Shiho Fujimura en Saburo Date

Gesproken taal: Japans

Plot Zoku Shinobi no Mono

Wanneer de krijgsheer Nobunaga Oda in een hinderlaag door ninja's wordt gelokt besluit hij, na het afslaan van de aanslag, de diverse ninja clans nog heviger aan te pakken. Het vredige leven van de (oud-)ninja Ishikawa Goemon, die inmiddels in het bos samen met zijn zoon en vrouw woont, wordt wederom verstoord.

avatar van Baggerman

Baggerman

Het vervolg op 'Shinobi no mono'. Net als in die film helpt het behoorlijk als je wat weet van de Japanse geschiedenis, anders tast je al snel in het duister over wie wie is en waarom ze wàt willen. Ishikawa Goemon is weer de hoofdpersoon en zijn latere missie en levensdoel om Oda Nobunaga te doden staan centraal. Grappig om Tomisaburô Wakayama te zien als Nobunaga! Was me in het eerste niet opgevallen!

De intriges lijken nogal omslachtig (maar wel op ware gebeurtenissen gestoeld). Goemon schijnt ook echt te hebben geleefd en een soort Robin Hood-status te hebben in Japan, maar het liep niet zo goed af met hem, zowel in het echte leven als in de film. In deze en de vorige film vond ik hem ook niet echt een Robin Hood. Eerder een irritante, onsympathieke vent. Nobunaga daarentegen komt wel sympathiek over! Wellicht hadden de schrijver en Yamamoto meer met zijn ideeën dan met de conservatieve ideeën van de ninja-clan?

Afijn, ik vond het een aardige film, zeker voor diegenen die interesse hebben voor de Japanse geschiedenis.