• 9.370.314 stemmen

Oorsprong: Thailand / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Kaprice Kea

Met onder meer: Stuart Laing, Napakpapha Nakprasitte en Francis Magee

Plot Butterfly Man

De jonge Engelsman Adam, komt tijdens zijn trektocht op een exotisch eiland in Thailand terecht. Daar wordt hij verliefd op de mooie Em die ongewild voor de Thaise maffia werkt. Als Adam vervolgens een ander meisje ontmoet, raakt hij ernstig in de problemen. Dan ontdekt Adam dat Em het slachtoffer dreigt te worden van mensensmokkel en moet hij haar terug zien te winnen om haar te redden.

avatar van SlingBlade

SlingBlade

Zelf heb ik hele goede ervaringen aan Thailand overgehouden en als ik naar de film kijk krijg ik heimwee. Even over de film. Het verhaal van de film steekt wat simpel in elkaar en de acteerprestatie van Stuart Laing is niet bepaald verbluffend. De film weet echter door zijn prachtige beelden en de romantiek te boeien. Het herkenning en herbelevingselement die er voor mij in de film zaten maakte het een speciale film.

avatar van patjenmgn

patjenmgn

Heimwee kreeg ik ook bij de film maar de acteerprestaties en het camerawerk was van erg laag niveau.

Wel schitterend Koh Samui te zien, het mooiste stukje van Thailand. Het leek af en toe meer op een docu over Thailand dan een film en ik denk dat als ik niks met Thailand gehad zou hebben dat ik de film niks aan had gevonden.