• 9.371.528 stemmen

Geregisseerd door: Daniel de la Vega

Met onder meer: Hugo Astar, Julieta Cardinali en Luis Machín

Gesproken taal: Spaans

Plot Necrofobia

Dante is een kleermaker die, na het verliezen van zijn dierbare tweelingbroer, een fobie voor de dood ontwikkelt. Telkens wanneer hij zich in de buurt van een dood lichaam bevindt, overkomt hem een akelig gevoel. Hierdoor verliest hij de controle over zijn verstand.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Argentijnse horror.

Daniel de la Vega is al even bezig, jammer genoeg zie je dat niet meteen aan deze film. Het lijkt op een film die gemaakt is uit passie, door iemand die al legio horror films gezien heeft, maar nog een beetje de technische know-how mist.

Necrofobia is zeker geen verkeerde film. De horror en gore zijn beperkt, maar wel aanwezig, in de plaats krijg je een hoop mindfuckery. De film is daarin niet bijster origineel, de circulaire structuur + het telefoongesprek komen zo uit een Lost Highway, maar vermaken doet het best.

Visueel schiet het iets tekort. Nochthans probeert de la Vega wel. Hij lijkt soms iets experimenteler te werk willen gaan, zowel met beeld als geluid, maar echt overtuigen doet het niet. Het is best interessant en het potentieel is er, en als het nu z'n eerste film zou zijn zou je er ook iets meer begrip voor kunnen opbrengen, maar dit lijkt eerder een structureel probleem.

Necrofobia is een aardig tussendoortje. Zo'n film die wel intrigeert, waar duidelijk potentieel inzit, maar waar ook wel wat aan schort. Maar binnen het genre zijn er ook véél slechtere keuzes dan deze, dus probeer hem vooral als je de kans krijgt.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Ik verwachtte er niet al te veel van, maar uiteindelijk viel deze Argentijnse film nog best mee. Vooral naar het einde toe, film duurt overigens maar goed 70min, kon ik het zeker appreciëren, toen werd het iets intenser op vlak van mindfuckerie, btw rol van Dante is redelijk goed neergezet. Kan het genre op zich uitermate appreciëren. Niet wow, maar keek lekker weg, leuk tussendoortje en een 6/10 lijkt me op zn plaats.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Rare film en sfeertje vind ik niet fijn (hoewel deze op momenten wel goed gemaakt is). Niet spannend, niet leuk en ook niet beklemmend of iets dat ik maar goed vind. Ook het acteerwerk is te overdreven. Visueel probeert de regisseur nog wel wat, maar zowel beeld als muziek lijken uit een brakke slechte serie uit de jaren 80 te komen, eigenlijk ziet de film er lelijk uit. Is er dan niets goed? Nu ja, Dante en Beatriz als namen is aardig, maar toch eerder flauw dan briljant gevonden. En gelukkig duurt deze maar goed 70 minuten. 1,0*.