• 9.370.985 stemmen

Geregisseerd door: Sinan Çetin

Met onder meer: Mehmet Ali Erbil, Ara Güler en Yonca Evcimik

Gesproken taal: Turks

Plot Bay E

Ismet Berkan, een tv-presentator, begint met zijn vrouw aan een autoreis. Tijdens deze reis krijgt het echtpaar opeens ruzie. Wanneer Berkan zijn vrouw vertelt dat hij een affaire heeft gehad, stapt zij uit en gaat ervandoor met een onbekende man in een rode sportauto. Berkan zet de achtervolging in en belandt ineens tussen moordenaars, politieagenten en mooie vrouwen.

Anatolia

Deze film gaf me aanvankelijk het gevoel dat ik dom ben. Dat ik niet snapte wat Sinan Cetin er eigenlijk mee bedoelde. Dat ik de geheime boodschap ervan niet begreep.

Maar toen ik dacht aan al die andere simpele films van Cetin, wist ik dat het niet aan mij lag. Dat Cetin gewoon zin had om lekker vaag te doen om intellectueel over te komen. Is hem niet gelukt.

Gatverdamme wat een rotfilm.

P.S. Wouter, dit is de Turkse tegenhanger van 'Jezus is een Palestijn'. (niet qua verhaal natuurlijk)

Justice4All

Anatolia, ik vind Sinan Çetin ook geen super regiseur. Maar eerlijk gezegd hij is ook geen slechte regisseur. Hij heeft ook films op zijn naam staan dat van redelijk naar goed gaan. (goed = oude films). Maar ik sta ook niet echt te springen om zijn films te kijken, maar ben wel benieuwd. Maar ieders smaak.

Over de film hierboven, ik heb 'em niet gezien, maar ik denk dat ik ook een slecht cijfer zal geven.

Anatolia

Eerder heb ik in een ander bericht geschreven dat ik zijn 'Cicek Abbas' zeer kan waarderen.

Verder is hij voor mij een losertje dat geld probeert te verdienen met populisme.

Je zult een Yavuz Turgul bijvoorbeeld nooit zien in een programma als 'Film Gibi' (Turkse versie van 'All You Need Is Love'). Hij zal zijn acteurs ook niet laten janken voor het standbeeld van Ataturk.

Puur populisme dus...

(Alleen die aanhef al: 'a film by Sinan Cetin'. Zeg gewoon: 'bir Sinan Cetin filmi'.)

[quote]Anatolia schreef:

ik vind Çiçek Abbas ook zijn beste film.

Wie niet, elk filmmaker wilt wel geld verdienen.

Ik vind de sentimele gedoe op turkse net ook zat. Rotzooi allemaal

Justice4All schreef:

Wie niet, elk filmmaker wilt wel geld verdienen.

Het gaat niet om het zinsdeel 'geld verdienen', maar om het woordje 'populisme.'

Met de rest ben ik het eens.

avatar van sonicuth

sonicuth

Gisteren deze film gezien op kanal D.

Meeste artiesten die erin spelen zijn zowiezo goedkope losers uit de Turkse TV wereld. ik vind gasten als M. Ali Erbil, Mustafa Sandal nou niet echt toonbeelden van artistieke expressie. Ja, voor het geld misschien, maar dan zij ze bij mij in ieder geval aan het verkeerde adres. Niet mijn smaak.

Kortom: leuke shots maar een goedkope David Lynch imitatie. En dan ook nog een semi intellectuele boodschap inbouwen die de media bekritiseerd. Goed bedoeld maar dan moet je toch echt wel met ander acteer talent komen.

Justice4All

Is wel handig als je ook (een) ster(ren) geeft

avatar van chiquita

chiquita

sonicuth schreef:

Pretentieus en goed gekopieerd door Sinan Cetin moet ik zeggen. Hij heeft goed naar David Lynch gekeken. [...]

Kortom: leuke shots maar een goedkope David Lynch imitatie. [...]

Oh? Op welke manier imiteert hij David Lynch? Ik heb de film niet gezien, maar vind dit wel een opmerkelijke opmerkingen - gezien het Sinan Çetin betreft - en ben serieus benieuwd naar je antwoord.

avatar van salako

salako

Hele rare film zeg hahh jonge jonge wat een humor

Musatfa sandal yonca evcimik Ferda anil yarkin deniz arcak

sevda demirel en nog veel meer Bij D Yesilcam gezien