• 9.371.852 stemmen

Dying to Dance (2001)

Geregisseerd door: Mark Haber

Met onder meer: Kimberly McCullough, Mary-Margaret Humes, Natalia Nogulich

Plot Dying to Dance

Alyssa Lennox is een achttienjarige jonge vrouw die lijdt aan anorexia nervosa. Ze droomt ervan om een goede ballerina te worden en heeft daar dan ook erg veel voor over.

avatar van wietske

wietske

bijzonder gave mooie film

ik zou em graag willen hebbem

maar is niet te koop?!

avatar van RomeijnLand

RomeijnLand

Ugh...

Slechte film.

avatar van notorious_kim

notorious_kim

Als danser ben ik altijd enorm kritisch voor dansfilms. Dus over deze heb ik heel wat te zeggen.

Het verhaal is enorm cliché. Ballerina wil het maken in een compagnie, krijgt anorexia, ... Eigenlijk ben ik zulke verhalen al enorm beu, maar aangezien ik elke dansfilm wil gezien hebben, wou ik deze een kans geven. Ik dacht dat er misschien enkele originele lijnen in gingen zitten. Toen de film begon, dacht ik inderdaad dat het zo ging zijn. Maar naar het einde toe begon de film mij meer en meer teleur te stellen en eerlijk gezegd enorm te ergeren met zijn voorspelbaarheid.

De cast is niet echt schitterend. Het hoofdpersonage overtuigde me niet als een ballerina. Wel als een anerexiapatient. Maar niet als dansers, ze miste het vuur voor het dansen vond ik. Mary-Margeret Humes overtuigde me wel in haar rol als moeder, maar dit komt wellicht omdat ik haar vooral herinner als Dawson's moeder in Dawson's Creek. Mama rollen gaan haar goed af :-p. Natalia Nogulich overtuigde me in haar rol als Madame. De rest van de ballerina's was ook overtuigend, maar ik denk dat dat gewoon echte ballerina's waren :-p.

De inbeeldzetting van het dansgebeuren was vrij goed en niet storend. Ook het einde is zeer goed in beeld gezet. Misschien zou de regisseur nog iets originelers uit de hoek moeten gekomen hebben.

Het verhaal heeft me niet totaal overtuigd en wat ik het ergste vond, is dat op het einde van de film op het scherm komt dat alles verzonnen is. De overtuiging van de film is hierdoor totaal geruïneerd! Ze zouden nog kunnen gezet hebben dat elke gelijkenis met de personages toevallig is. Maar neen, ze zetten er bruutweg op dat alles verzonnen is.

De film laat geen gevoel bij mij achter, en ik weet dat als ik hem nog bekijk, het zal zijn voor de ballettechnische stukken en de rest van de film zal worden doorgespoeld.

avatar van Maurien

Maurien

ik viel bijna in slaap.

0,5* omdat ik de scene waarin de moeder 'Omg,she's obsessed' zegt,hilarisch vind.