• 9.371.645 stemmen

Heintje - Ein Herz Geht auf Reisen (1969)

Komedie / Muziek | 101 minuten

Genre: Komedie / Muziek

Alternatieve titels: Heintje: A Heart Goes on a Journey / Heintje: Ik Zing Mijn Lied

Oorsprong: West-Duitsland

Geregisseerd door: Werner Jacobs

Met onder meer: Heintje Simons en Dagmar Altrichter

Gesproken taal: Duits

Plot Heintje - Ein Herz Geht auf Reisen

De wees Heintje woont bij zijn tante, maar als de dame verliefd wordt op een man, besluit ze de jongen naar een tehuis sturen. Heintje laat zich echter niet opsluiten en loopt weg van huis. Dankzij zijn wondermooie stem wint de jongen gelukkig een plaatsje in het hart van een miljonair, die de jonge maar al te graag wil adopteren.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

De trailer van dit onding was te zien tijdens de laatste editie van de Nacht van de Wansmaak. Als ik me niet vergis, zit er ook een subplot in over een bende gangsters die radioactief materiaal naar Oostenrijk willen smokkelen.

In de trailer was in elk geval te zien hoe onze held Heintje de doos waar het gevaarlijke goedje inzat gewoon met zijn blote handen oppakte, er eens goed mee schudde en in zijn beste Duits vroeg: "Was ist denn dieses komische Zeug?"

Het waren toen nog andere tijden, moet je maar denken ...

avatar van Phantasm

Phantasm

Leuke film met Heintje die lekker wegkijkt en een aantal van zijn liedjes zingt.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Rechtstreeks vanuit De Nacht van de Wansmaak deze wel heel idyllische trip van Heintje door Duitsland en Zwitserland, die er al net zo blauw en overdadig uitzien als St. Tropez in 1969. Jukeboxen op het terras, een prachtig familiebusje en op reis met die aardige mijnheer, die hier dus echt geen boze bedoelingen heeft met ons Haantje (de Duitsers kunnen Heintje schijnbaar niet goed uitspreken). Heintje smokkelt ook nog wat radioactief materiaal de grens over en barst natuurlijk regelmatig is zingen uit. Ik vind het prachtig, maar je moet er wel tegen kunnen!

Grappig detail: de Heintje-films werden begin jaren tachtig nadat de culture revolutie was afgelopen in de Chinese bioscopen uitgebracht en werden begin jaren 80 een mega-succes in China. Die konden Heintje ook al niet uitspreken, die maakten er Happy Boy van.

avatar van pjmj

pjmj

Een heel dun verhaaltje vol met onwaarschijnlijkheden dat enorm wordt opgeleukt door mooie, kleurrijke beelden en Heintje-tophits uit de jaren 60 die de film de moeite waard maakten. Jeugdsentiment ten top op een liefdevol geproduceerde en voor een glimlach zorgende blu-ray van https://alive-ag.de

avatar van Leike64

Leike64

Heerlijke 60's film met redelijke humor. Nostalgisch.