• 9.370.316 stemmen

Killer Barbys vs. Dracula (2002)

Horror / Komedie | 86 minuten

Genre: Horror / Komedie

Oorsprong: Spanje / Duitsland

Geregisseerd door: Jesús Franco

Met onder meer: Silvia Superstar, Enrique Sarasola en Dan van Husen

Plot Killer Barbys vs. Dracula

"Kiss me, Vampire!"

Er gebeuren vreemde dingen in een themapark aan de Costa del Sol. Terwijl de beroemde rockgroep Killer Barbies zich klaarmaakt voor een tournee, arriveert er een mysterieuze lijkwagen in het park. Irina, de directeur van de Transsylvaanse informatiecentrum, heeft de bekendste persoonlijkheid uit haar land naar Spanje gehaald. Silvia Superstar, de lead singer van Killer Barbies, komt hierachter en probeert in contact te komen met Graaf Dracula. Echter, wanneer ze de Graaf wakker maakt door een liedje te zingen, roept ze een hoop onheil op haarzelf en haar naasten af.

avatar van kirk douglas

kirk douglas

Tja, had eigenlijk gedacht dat dit meuk was.

Viel me echter reuze mee.

Deze film is eigenlijk bedoeld als horror komedie de grappen zijn echter zelden geslaagd.

De Duitse dub. zorgt echter wel voor vele hilarische momenten.

De cast is redelijk.

Behalve natuurlijk de ''Killer Barbys'' is ook Bela B. van de band ''Die Artzte'' terplaatse.

Ook enkele bekende koppen uit het Italowestern gerne hebben grotere rollen.

Franco's vrouw Lina Romey zorgt als Transylvaanse cultuurminister voor enkele leuke momenten.

Peter Martel als Dracula imitator is ook best te pruimen.

Dracula zelf is niet al te best.

De film is zeker voor Franco's doen vrij snel geknipt zodat hij niet verveeld.

Ook de nummers die in de film gezongen worden zijn best te pruimen.

De soundtrack van ''Die Artzte'' is best goed de ''Killer Barbys'' zijn verdraagbaar.

Een must-have voor elke Franco verzamelaar.

avatar van joolstein

joolstein

Dit vervolg op de Killer Barbys uit 1996 komt toch aardig dicht in de buurt van de slechtste vampier-film ooit! Het is een slechte film. Absoluut! Toch heb ik de film met een grote grijns op mijn gezicht zitten bekijken! Er is niet veel verhaal - behalve het feit dat Dracula verliefd is op Silvia Superstar en haar wil bijten! Dr. Seward (Dan Van Husen; House of Blood,Nosferatu: Phantom der Nacht (1979) duikt op om de vampier te verslaan. Echter één klein probleempje, hij is blind. Verder lijkt de film één grote videoclip voor de pop-punk liedjes van The Killer Barbys. Ook Bela B. van de band ''Die Artzte'' is te horen en komt langs om samen met Silvia het liedje "Candy" van Iggy Pop te zingen. De insteek lijkt ditmaal alleen maar om lol te hebben. Er zijn ook een paar geslaagde grappen. Jammer dat er geen naakt in de film zit. Dit had het voor de kijker ook wat leuker gemaakt. En ondanks dat er bloed is te zien, is dit overal overduidelijk nep! Dit vervolg was niet zo goed als de eerste maar ik vond hem nog wel verdraagzaam leuk!