• 9.373.722 stemmen

¡Tintorera! (1977)

Horror / Drama | 89 minuten / 126 minuten (uncut version)

Genre: Horror / Drama

Speelduur: 89 minuten / 126 minuten (uncut version)

Alternatieve titels: Tintorera - The Silent Death / Tintorera: Killer Shark / Tintorera... Bloody Waters / Tintorera... Tiger Shark

Oorsprong: Mexico

Geregisseerd door: René Cardona Jr.

Met onder meer: Susan George, Andrés García en Hugo Stiglitz

Gesproken taal: Engels en Spaans

Plot ¡Tintorera!

"There's a monstrous killer churning up the sea..."

Steven en Miguel zijn op vakantie op een tropisch eiland nabij Mexico. De heren leren Patricia kennen, een Engelse toeriste, en hebben allebei een oogje op haar. Maar dan worden er enkele toeristen verslonden door een grote tijgerhaai. Steven en Miguel nemen zich voor het dier te doden. Ze worden hierin bijgestaan door Colorado, een lokale visser.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van sharky

sharky

Best aardige film. Beetje bibberig af en toe in 't beeld, maar over 't algemeen best aardig geacteerd. Zeker veel beter dan Shark Zone. (Ook al is die nieuwer)

avatar van PartyMarty

PartyMarty

Die haai kan volgens mij wel een bezoekje aan de orthodontist gebruiken.

avatar van sharky

sharky

Hij komt nog uit op DVD ook. Full ongecensoreerd:P

avatar van damon

damon

is dit nou een jaws meet porn rip-off?

avatar van Waku

Waku

sharky schreef:

Best aardige film??

Haai is duidelijk van plastic.

Goed geacteerd wordt er absoluut niet.

Vergeleken hierbij heeft goede tijden slechte tijden een topcast.

Zeer goedkoop jatwerk van Jaws.

1,5

avatar van xangadix

xangadix

In deze film leggen meer haaien dan mensen het loodje. Je krijgt echt medelijden met ze. Niet geschikt voor gevoelige haaien dus.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Irritante en best saaie film waar eigenlijk weinig in gebeurt. Echte spanning zat er ook niet in alleen het einde was redelijk. Krijgt daarvoor nog een hele kleine 1,0.

avatar van Lui

Lui (crew films)

Haaienvinnensoep.
Van deze film zag ik de versie van meer dan 2 uur (!).
Voor de eerste haaienaanval plaatsvindt zijn we dan reeds de 100 minuten gepasseerd. Deze 100 minuten worden vooral gevuld met scenes over de vreemde driehoeksverhouding tussen de hoofdpersonen en scenes van (echte) zwemmende haaien. Weinig horror, veel drama, en een halve haai.
De film Cyclone van deze regisseur vind ik een stuk beter!

avatar van Noodless

Noodless

Mag me al gelukkig prijzen dat ik niet de uncut versie heb gezien want het zal hoogstwaarschijnlijk alleen nog meer naakt, seks en vissen doden (louter als hobby) hebben bevat. Dat laatste zorgt dan ook voor het horrorgehalte wat ik niet wil zien en wat normaal gezien de film qua horror moest brengen kwam totaal niet aan de orde. De scènes met de grote tijgerhaai zijn dun gezaaid en ook nog zwak uitgevoerd. Qua spanning nihil. De onderwaterscènes zijn wel mooi en ook het vrouwelijk schoon is genoeg aanwezig en vaak ook naakt. Toch blijft Susan George wat op de achtergrond in de film. Ze komt redelijk laat in het verhaal en verdwijnt opeens ook zomaar omdat er een bepaalde regel was afgesproken in hun driehoeksverhouding ( Steven en Miquel ). Die driehoeksverhouding wordt ook veel te lang uitgesmeerd waarbij de focus op de tijgerhaai verdwijnt. Fiona Lewis als Patricia wordt ook in begin van de film zomaar aan de kant geveegd. Na haar verdwijning wordt er niet meer over haar gesproken omdat de twee heren vermoeden dat ze gewoon terug naar huis is gekeerd. Beetje raar omdat beide heren ook niet checken. Laura Lyons en Jennifer Ashley verschijnen dan en zijn heel wat keren naakt te zien. En ook nadien komen Priscilla Barnes en Pamela Garner om de film nog wat meer aan te scherpen qua naaktheid. Kortom veel geleuter, driehoeksverhoudingen, seksfeestjes...maar weinig spanning of horror. Of het zou de focus zijn om vissen te doden als hobby. Bah ! 3/10

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Ik was vol goede moed aan de uncut versie begonnen die iets meer dan 2 uur duurt, maar omdat die versie geen ondertiteling had en er dus vrij veel dialogen en in het Spaans waren, ben ik toch maar op zoek gegaan naar de verkorte versie die op youtube staat. Die versie is voor het grootste deel in het Engels gedubd en bij dialogen in het Spaans (maar ook weer niet bij alle dialogen is er ook Engelse ondertiteling voorzien. Ik denk niet dat ik de langere versie meer had gewaardeerd want de cut versie focuste eigenlijk al veel te veel naar mijn zin op de saaie love triangle dus nog meer van dat neen liever niet. Ja er is behoorlijk wat naakt en de uncut versie heeft nog meer van dat maar daarvoor kijk je deze film niet. De onderwaterscènes zijn wel heel fraai maar het zijn er te weinig en het merendeel zijn dat ook hoe haaien worden gedood door mensen dus ja je gaat als kijker uiteindelijk automatisch supporteren voor de Tintorera tijgerhaai. Dat lijkt me toch ook weer niet de bedoeling denk ik. Wil je meer weten over het verhaal, Noodless verwoordt het goed en ik sluit me ook aan bij zijn opmerkingen.