• 9.370.287 stemmen

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: David Wyles

Met onder meer: Michael Madsen, Jennifer Tilly en Gary Busey

Plot Man with a Gun

"Between Blackmail and Betrayal is a Chance for Murder."

John Hardin is een keiharde huurmoordenaar in dienst van gangster Jack Rushton. Deze wordt gechanteerd door zijn mooie, sexy vrouw Rena, met wie Hardin een affaire heeft. Rushton geeft Hardin de opdracht om Rena te vermoorden. Rena stelt voor om haar tweelingzus Kathy in haar plaats te vermoorden, maar Hardin wil liever geen onschuldige mensen doden. In plaats daarvan ontvoert hij Kathy. En wordt hij en passant verliefd op haar.

John Wilbur Hardin

Jack Rushton

Rena Rushton / Kathy Payne

Philip Marquand

Roy Burchill

Henry Griggs

avatar van roda

roda

slechte film, met een waardeloos verhaal en acteerwerk om te huilen.

het enigste wat de aandacht van mij vasthield waren de locaties in vancouver die ook gebruikt waren in mijn favo serie 'the commish'

1 ster

avatar van donnie B.

donnie B.

ach, wel een aardig tussendoortje.. meer niet. vind Madsen altijd wel te genieten, zelfs in mindere films. maar die stem van Jennifer Tilly blijft toch heel appart.......

avatar van donnie B.

donnie B.

komt trouwens niet uit 1996 maar uit 1994, stond op de aftiteling.

avatar van Tarkus

Tarkus

Hoewel Jennifer Tilly niet de beste actrice is die er is, zie ik haar toch altijd wel graag bezig, en ze doet het bijzonder aardig in deze film, stukken beter zelfs dan Gary Busey en Ian Tracey die zich beiden bijzonder schuldig maken aan overacting, in die mate zelfs dat ze belachelijk overkomen.

Het verhaal zou zich anders goed lenen voor een goede film, maar mede door beide overacterende acteurs en de slechte regie is dit niet de goede film geworden.

Michael Madsen doet het als gewoonlijk wel goed, maar denk niet dat hij zelf tevreden is over het resultaat van deze prent.

Komt er nog eens bij dat het geluid op de DVD van zeer slechte kwaliteit is, wat dus ook al niet helpt om de prent naar een hoger niveau te tillen, zonde eigenlijk.. er had meer kunnen in zitten....

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

Een film die zelfs de onderste grenzen van het B-niveau aftast (die shoot-out: lachwekkend). Maar bij momenten wel grappig.

avatar van cinema.rex

cinema.rex

Heb toch wel slechtere films gezien, er zitten best een paar aardige scenes in.
De voice-over van de hoofdpersoon, een goede en een slechte vrouw, regen : in het begin wil deze film op een film noir lijken. Het niet helemaal geloofwaardige scenario lijkt daar ook op te duiden. De shootout lijkt echter meer op het einde van een (mindere) HongKong-film. Een helemaal geslaagde eenheid is het niet.

Busey overdijft inderdaad wat, Tilly is niet onaangenaam om naar te kijken, zo lang ze haar mond niet open doet (dat stemmetje is echt een afknapper!), en Madsen speelt een redelijk geloofwaardige rol, hoewel hij misschien niet zou moeten glimlachen. En sommige omgevingsbeelden zijn bijna poëtisch te noemen.

Niet onaardig. Leuk geprobeerd.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Nog eens bekeken, maar is verloren tijd.

Is een slechte film die ook nog eens een slechte uitgave heeft.