• 9.371.154 stemmen

Ich, der King of Porn - Das Abenteuerliche Leben des Lasse Braun (2001)

Documentaire | 60 minuten

Genre: Documentaire

Alternatieve titel: I Was the King of Porn... - The Adventurous Life of Lasse Braun

Oorsprong: Duitsland

Geregisseerd door: Thorsten Schütte

Met onder meer: Tuppy Owens, Lasse Braun, Lavelle Roby

Gesproken taal: Engels en Duits

Plot Ich, der King of Porn - Das Abenteuerliche Leben des Lasse Braun

Lasse Braun was één van de succesvolste en invloedrijkste filmmakers in de Europese porno-industrie. Het begon voor de Italiaanse diplomatenzoon - die eigenlijk Alberto heette - aan het eind van de jaren '50 met het illegaal invoeren en distribueren van seksblaadjes. Later ging hij zelf super 8-filmpjes maken die via ditzelfde distributienetwerk verspreid werden. In verband met de soepeler wetgeving vestigde hij zich eerst in Denemarken en vervolgens in Breda, Nederland. Brauns films waren, anders dan de meeste films die later gemaakt werden, met zorg vormgegeven en er was altijd sprake van een origineel verhaal. In dit met veel filmfragmenten gelardeerde filmportret vertellen Brauns zakenpartner en enkele van zijn actrices over die pioniersjaren van de seksindustrie. Het was een opwindende tijd, waarin voor de meeste medewerkers het plezier in het werk overheerste. Men was van mening dat pornofilms een belangrijke bijdrage leverden aan de seksuele revolutie en de bevrijding betekenden van de benepen jaren '50 moraal.

avatar van T.O.

Leuk plaatje trouwens

Van de week op TV.

avatar van Macmanus

Macmanus

De maker van deze documentaire maakt het zich wel erg makkelijk, laat een paar mensen wat zeggen en laat wat stukjes van Lasses zijn films zien en dat was het.

Hij liet helemaal niet zien waarom hij failliet ging in Breda en er kwam geen kritische noot in voor.

Kon veel interessanter zijn geweest.

1,5 sterren lijkt me wel genoeg.

avatar van gotti

Vond hem ook tegen vallen. Weinig boeiende informatie en veel saai gezwets. Had inderdaad wel leuker kunnen worden. Ik geef ook 1,5*.

avatar van FisherKing

FisherKing

Erg slecht stukje werk !!

avatar van gotti

Nog eentje en we kunnen kwartetten!

avatar van EmDee

EmDee

Was wel leuk dat een vrouw zei dat hij bij de auditie met iedere vrouw sex had en daardoor waarschijnlijk nu niet meer zo'n zin in sex had.

1 ster slechts want ik houd niet van kwartetten.

avatar van gotti

Lasse zo te zien aan het plaatje wel.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Jammer dat er weinig diepgang in zat, zo had de periode in Breda wel wat breder uitgemeten mogen worden.

Vond hem anno 2001 maar een beetje zielig mannetje. Zoveel geld had hij er dus ook niet mee verdiend.

Voor een documentaire zeer matig, 1,5*

Nou Emdee, waar blijft die ster van jou?

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

narva77 schreef:

Jammer dat er weinig diepgang in zat..

Wel heel toepasselijk bij een pornofilmmaker.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Hmm, da's ook weer zo.

mikey

Hmm vanavond op tv.. het enige wat ik van deze vent weet is dat hij bijzonder aantrekkelijke actrices had voor zijn filmpjes.

Lasse was een uber-coole vent! maar de docu is nogal matig. 2.5

avatar van mikoz

mikoz

Komop dit is toch geen film

Ik vond het overgens erg saai.

Over hoe porno zeg maar is ontstaan op tv hadden ze veel meer kunnen vertellen en laten zien , maar het was allemaal erg saai.

boeide me voor geen meter.

1.5

mikey

Het had inderdaad een sbs item kunnen zijn geweest. okee een 2.5.