• 9.372.674 stemmen

Geregisseerd door: Yoshitarô Nomura

Met onder meer: Ken'ichi Hagiwara, Mayumi Ogawa en Tsutomu Yamazaki

Gesproken taal: Japans

Plot Yatsuhaka-mura

Tatsuya Terada woont en werkt al zijn hele leven in Tokio. Op een gegeven moment wordt hij benaderd door een oude man uit zijn geboorteplaats, waar Tatsuya sinds hij een baby was nog nooit is geweest. Ze ontmoeten elkaar, maar plotseling sterft de oude man. Tatsuya gaat vervolgens naar zijn geboorteplaats om de begrafenis bij te wonen. Daar aangekomen wordt hij geconfronteerd met het mysterieuze verleden van het dorp, dat na zijn aankomst onder de invloed lijkt te zijn van een vloek dat eeuwen geleden door acht samoerai is uitgesproken.

avatar van JayLunar

JayLunar

Af en toe langdradig, maar goed geacteerd, zeer boeiend en verrassend verhaal en ook niet onbelangrijk: erg spannend! 3,5*

avatar van Baggerman

Baggerman

Na het zien van deze film en 'The Castle of Sand' begrijp ik niet dat deze regisseur niet wat meer credits krijgt op MM en dat we het nog steeds moeten doen met die (zeer) armzalige Panorama uitgaves van zijn films?

Ook dit is weer een zeer bekijkenswaardig film. Sowieso lijkt Nomura destijds wel te zijn geponsord door de Japanse VVV, want weer krijgen we mooie beelden van Japan voorgeschoteld.

Maar belangrijker en zoals JayLunar al meldde is dat de film lekker wegkijkt en spannend is. En dit ondanks de lange speelduur van 153 minuten.

Nomura werd niet voor niets de Japanse Hitchcock genoemd; ik ga opzoek naar meer films van hem!

Ook nog maar 83 stemmen op IMDb. Blijkbaar vrij onbekend.

avatar van Baggerman

Baggerman

kappeuter schreef:

Ook nog maar 83 stemmen op IMDb. Blijkbaar vrij onbekend.

Nu 84

Raar, de film was destijds toch een kassucces in Japan.