• 9.370.349 stemmen

The Amazing Transplant (1971)

Fantasy / Erotiek | 81 minuten

Genre: Fantasy / Erotiek

Geregisseerd door: Doris Wishman

Met onder meer: Linda Southern en Olive Denneccio

Plot The Amazing Transplant

"His was the most unique of all... women DIED for it!"

Nadat Arthur zijn vriendin heeft gewurgd gaat detective Bill Barlen op onderzoek uit. Hij ondervraagt een aantal vrouwen uit Arthurs amoureuze verleden. Al snel komt zijn gewelddadig seksueel gedrag aan het licht. Maar wat heeft Arthur plots veranderd van een impotente nerd in een seksverslaafde geweldenaar?

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Det. Bill Barlen

Ann Barlen

Dr. Cyril Meade

Bobbie Revan

Bobbie's Lover

Felix's Girl #1 (onvermeld)

Felix's Girl #2 (onvermeld)

Felix (onvermeld)

avatar van ichi

ichi

Juweeltje van wijlen Doris Wishman. Maakster van de cult clas-sick Deadly Weapons en de nudist klassieker Nude on the Moon! Lees het plot en sta versteld. Die poster zou ik wel willen hebben! "His was the most unique of all...women died for it"

avatar van klaasfrans

klaasfrans

Is te koop bij de Free Record Shop. Wel grappig. Waarschijnlijk te danken aan de grindhouse films van Tarantino en Rodriguez.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

Vandaag gekregen ben zeer benieuwd!

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

Nergens, maar dan ook nergens interessant. Zelfs niet op het niveau 'it's so bad, it's good!' Op het einde ben ik in slaap gesukkeld. 0,5*

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

"His was the most unique of all...women died for it"

Leuke tagline en zegt eigenlijk alleso ver deze film. Erg fijne foute sexploitation film van regisseuse Doris Wishman. Wishman is toch wel één van mijn favoriete directors in dit genre, het maakt het sowieso interessant omdat het een vrouw is en haar visie en benadering is toch iets anders dan dat van haar mannelijke counterparts maar zeker niet minder gedurfd.

Dit is niet haar beste maar wel een heerlijk onzinfilmpje. Op momenten behoorlijk fout, erg fijn sfeertje en sterke nudity scenes. Maar wordt nooit overdadig gebruikt. Het detective verhaaltje stelt niet veel voor maar de dames die de detective langsgaat hebben allemaal een boeiend verhaal te vertellen. De twist op het eind is ook puur en puur degelijkheid. Erg leuke film weer van Wishman, alleen jammer dat i kdat thuis moet doen en niet in zo'n obscuur grindhouse zaaltje. Zou er veel voor hebben om dat mee te kunnen maken.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Zoals zo vaak bij Wishman stelt het verhaal niet veel voor. Het detective onderzoek werd op best amateuristische wijze gevoerd. Eigenlijk waren de bezoekjes van de detective aan de diverse vrouwen enkel een springplank om beelden te tonen waarin de moordenaar seks heeft met hen (sommige zijn welwillend maar de meeste niet echt). Sexploitation deze keer in kleur en nu we in de jaren 70 zijn beland mogen geslachtsdelen ook worden getoond. Het concept is wel origineel, de uitvoering zoals zo vaak bij deze regisseuse aan de saaie kant.

avatar van VanRippestein

VanRippestein

die Arthur toch! Met zijn getranplanteerde pikkie komt hij weliswaar aan zijn trekken, maar helaas krijgt hij er een gevaarlijk trekje bij. Gelukkig is oom Bill er om de verdwenen Arthur op te sporen na zijn verdwijning en een vermoorde dame... Een nogal brakke bedoening in alle opzichten. De leukste is het gebrek aan zoom. De cameraman ramt de camera gewoon recht in iemands gezicht in plaats van te zoomen. Op andere momenten houdt de cameraman het acteerwerk ook niet meer vol en gaat hij maat iets anders filmen, zoals vloer, voeten of muur. Ook de soundtrack is grappig: of het nou spannend of saai of drama is, jazz zul je krijgen! Het duurt allemaal wel lang, maar fck it, het bestaat.