• 9.440.413 stemmen

Billie Eilish: Hit Me Hard and Soft - The Tour Live in 3D (2026)

Documentaire / Muziek | 114 minuten

Genre: Documentaire / Muziek

Geregisseerd door: James Cameron en Billie Eilish

Met onder meer: Billie Eilish, FINNEAS en James Cameron

Releasedatum: 7 mei 2026

Plot Billie Eilish: Hit Me Hard and Soft - The Tour Live in 3D

"Billie Eilish and James Cameron reinvent the concert experience."

Billie Eilish - Hit Me hard and Soft: The Tour (Live in 3D) is opgenomen tijdens haar uitverkochte wereldtournee en brengt een compleet nieuwe concertervaring naar het witte doek van een van de meest geprezen en succesvolle artiesten van haar generatie. De concertfilm documenteert Eilish' record brekende tournee, die onlangs na 106 shows op vier continenten werd afgesloten. De tournee ging in september 2024 van start en was een belangrijke mijlpaal aangezien het haar eerste grote reeks liveoptredens was zonder haar broer en muzikant Finneas aan haar zijde.

Zichzelf - Vocals, Piano, Guitar

Zichzelf - Vocals, Piano, Guitar

Zichzelf - Drums

Zichzelf (onvermeld)

Zichzelf (onvermeld)

Zichzelf (archiefmateriaal; onvermeld)

neighbourkiller

WIE IS DIT....nooit van gehoord.....ziet er punkie uit maar zou wel weer commerciele rotzooi wezen

avatar van Basto

Basto

neighbourkiller schreef:

Basto schreef:

Boomer

baby boomer.tja ze denken tegenwoordig ook allemaal artiestje te kunnen spelen.veel inhoud heeft het niet zo te zien.

avatar van Gish

Gish

Fantastisch concert, veel energie, veel tranen en wat een mooi mens. Billie is the IT girl van het moment. Grappig dat een oude veteraan als Cameron dit met liefde heeft vastgelegd voor de eeuwigheid. Volle mep.

avatar van Basto

Basto

Ik had vorig jaar twee goede kaartjes voor het concert van Billie Eilish, maar omdat haar laatste album me tegenviel, besloot ik uiteindelijk niet te gaan en verkocht ik ze door. Deze concertfilm was daarom een mooie kans om te zien wat ik gemist had.

Uit de reviews had ik al begrepen dat het vooral veel gillende meisjes waren en verder een degelijk concert. Daardoor had ik niet het idee dat ik iets unieks had laten schieten, zeker omdat ik niet al haar muziek even sterk vind.

De belangrijkste reden om dit concert in de bioscoop te gaan kijken was eigenlijk James Cameron als regisseur, opnieuw in 3D. Wat mij betreft blijft hij een van de weinige filmmakers die dat medium echt beheerst. Ook hier levert het indrukwekkende beelden op, met veel scherpte en dieptewerking. Dus dat was fijn.

Het concert zelf vond ik minder bijzonder. Billie Eilish is absoluut een goede performer, maar het blijft visueel en muzikaal wat eentonig. Het podium is technisch indrukwekkend, maar doet uiteindelijk weinig meer dan van kleur veranderen. Eilish zelf zit veel, loopt wat rond of springt af en toe, waardoor het optreden weinig dynamiek krijgt. Verder krijgen we een overdaad aan gillende huilende en meezingende meisjes, een paar jongens en wat er tussenin.Ik snap de keuze, maar vond het echt tot much. Ik zie liever de artiesten aan het werk. Wat Cameron wel goed doet, is dat hij met een aantal relatief korte clips snel de essentie van Billie Eilish weet te raken: haar achtergrond, haar kwetsbaarheid en vooral haar bijzondere connectie met het publiek.

Die band met haar fans is wel fascinerend is. Veel bezoekers lijken emotioneel beschadigd, waardoor het concert soms meer aanvoelt als een gezamenlijke healing-sessie met Eilish als middelpunt. Mooi dat een artiest zo’n connectie kan creëren, maar als concertregistratie was ik uiteindelijk toch niet heel erg onder de indruk. De up tempo nummers waren overigens wel erg lekker.

3,5

avatar van pampelonne

pampelonne

Billie Eilish is uniek in haar soort.

Ze legt echt ziel in haar songs.

ik behoor ook niet tot haar doelgroep, toch vind ik sommige nummers van haar heel mooi.

pampelonne schreef:

Billie Eilish is uniek in haar soort.

Ze legt echt ziel in haar songs.

avatar van pampelonne

pampelonne

neighbourkiller schreef:

Boomer

Sorry, ik ben géén boomer.

pampelonne schreef:

Sorry, ik ben géén boomer.

bedoel haar he