• 9.412.477 stemmen

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Brandon Christensen

Met onder meer: Jaime M. Callica, Sean Rogerson en Catherine Lough Haggquist

Plot Bodycam

Twee politieagenten onderzoeken een huiselijke ruzie, waarbij per ongeluk geschoten wordt. Na een tragisch incident willen de twee voorkomen dat ze door het publiek aan de schandpaal worden genageld. Ze proberen het incident in de doofpot te stoppen maar ontdekken dat niet alleen de bodycams hen in de gaten houden.

Officer Jackson

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Deze ga ik wel kijken. Het lijkt me een spannende found footage. Ik kan me natuurlijk vergissen maar dat zie ik dan wel.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Dit is wel een hele vreemde creepy film. Het doet me nog het meeste aan die V/H/S film denken. Daar zijn er een stuk of 4 van volgens mij en dat zijn van die korte filmpjes (horror/sciencefiction) Daar zit er ook één tussen dat agenten een huis binnen gaan waar ook van die leipe gasten binnen zitten, en dat deed me wel een beetje aan deze film denken. Dus als je van die V/H/S films houd, dan vind je "Bodycam" ook wel aardig denk ik.

avatar van schumacher

schumacher

Je moet er voor zijn voor dit soort films.

Het was niet de slechtste in z'n genre maar voor mij is het moeilijk, het is gewoon mijn ding niet, al vond ik het begin wel nog goed.

En natuurlijk het is bodycam en in den donker, logisch wat je te zien krijgt maarja.... als je thuis de beste LG oled tv hebt staan kijk je toch liever naar goede kwaliteit. .

Liefhebbers zullen deze film best wel kunnen smaken, laat mijn review je zeker niet tegenhouden. .

avatar van Ed Kruithof

Ed Kruithof

Ik heb net deze film gezien. Het lijkt wel een extra lange aflevering van een segment van één van de V/H/S/-films. Het verhaal is goed en het feit dat je nu alles vanuit een bodycam-POV ziet is leuk verzonnen. Het acteerwerk was voldoende en de opbouw van het verhaal was naar tevredenheid. De sfeer was ook lekker creepy en "het overwachte" was leuk en goed gedaan. De lengte van de film was tevens precies goed. Alleen de onthulling van de demon aan het einde van de film was zwaar teleurstellend en totaal NIET eng !!! Dit komt helaas wel vaker voor bij horrorfilms de laatste jaren, zoals bijvoorbeeld "het monster" van / in Smile of demon Toby in Paranormal activity (6): the ghost dimension en de demonen in The conjuring (4) : last rites, enz.......................Al met al een leuke film en liefhebbers van found footage-horrorfilms zullen deze film (ook) wel waarderen. Naar mijn mening behoort deze film niet tot de top van de found footage-horrorfilms maar is wel de moeite van het kijken waard !

avatar van Vicksel82

Vicksel82

Heerlijke Found Footage Horror ben dan ook een groot fan van dit soort Horror.

De creepy sfeer het suspense gedeelte allemaal rijkelijk aanwezig.

Ook het einde vond ik geweldig al blijf je wel met wat vragen zitten.

Het heeft inderdaad veel weg van de V/H/S reeks alleen daar zit dan weer wel veel meer gore in en minder suspense als deze film.

Echt een goede aanrader voor iedere Found footage /Indie Horror liefhebber

avatar van Corcicus

Corcicus

Zeer leuke found footage inderdaad. Af en toe flirtte de film wel met de grens van het platte, zoals met de creature design van Underman of het eindeloze "you took something from us, ...", maar dat buiten beschouwing genomen toch een eersteklas horrorfilm. De actie begint eigenlijk al in de eerste tien minuten. Je zit dankzij het POV meteen lekker in de film. De V/H/S-vibe is al van in de eerste scène merkbaar, maar hier wordt de vaart er niet uitgehaald doordat er maar één verhaal is. De eerste helft is wellicht de betere helft door de suspense en het mysterie, maar de film weet er naar het einde toe telkens nog iets aan te breien. Het bleef maar gaan en op een positieve manier.

Het is geleden van Z dat Brandon Christensen nog iets van dergelijke kwaliteit gemaakt heeft.

avatar van joolstein

joolstein

Het idee om alleen de bodycams van twee agenten te gebruiken was goed. De film valt daardoor in het found footage-genre. Een genre dat zowel toppers als miskleunen kent! Regisseur Brandon Christensen die vaak prima films maakt met 'been-there-done-that' -gevoel (en vorig jaar nog de heerlijke eigenaardige slasher Night of the Reaper afleverde) doet dat met deze found footage niet anders. De film is een goede benadering van wat een FF-horror kan (en moet) zijn. Het vindt het wiel niet opnieuw uit, maar het is een leuke rit, het tempo is behoorlijk en met 75 minuten duurt het ook niet te lang! De CGI tegen het einde van de film is wat cheesy en dat nam schrik wat weg. Maar de eerste en derde akte zijn spannend en effectief, het stukje in het midden is wat slap daar werkte niet alles, er gebeurd minder en valt ook een beetje in herhaling maar over het algemeen 'geen slechte found-footage horrorfilm. Prima film hoor maar voor een echt goede film zie ik liever Isaac Rodriguez' Last Radio Call die had (weliswaar niet volledig gedraaid) een beter gebruik van bodycam...

avatar van orbital

orbital

Best leuk filmpje, verwacht geen gruwelijke horror of iets dergelijks, maar een onderhoudend filmpje met op zijn tijd een duister shot. Tegen het einde wordt het iets slapper, maar daarvoor heb je dan al drie kwartier redelijk geboeid zitten kijken.