• 9.369.466 stemmen

Met onder meer: Egbert Jan Weeber, Jelka van Houten en Loet Janssen

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 15 januari 2026

Plot Hond & Ik

Als einzelgänger Paul een hond erft van een overleden familielid, wil hij het liefst zo snel mogelijk van het beestje af. De hond - die hij voor het gemak ook maar Hond noemt - gooit zijn leven namelijk behoorlijk overhoop. Maar de hyperactieve, vrolijke Hond dwingt hem ook uit zijn comfortzone en zo ontmoet hij Laura. Wat begint als een onverwachte vonk, botst al snel met de realiteit van Laura's gezin. Stap voor stap, met Hond aan zijn zijde, leert Paul wat het betekent om écht verbinding te maken.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 15 januari 2026 in de bioscoop (Dutch FilmWorks)

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

Aardig, en uiteraard voorspelbaar. Maar dat laatste is eigenlijk standaard bij dit soort komedies.

Zeker niet vervelend.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

Ik vind Egbert-Jan Weeber ontzettend leuk.

Ik vind Jelka van Houten ontzettend leuk.

Dick van den Toorn, Nadja Hüpscher en Joke Tjalsma in de bijrollen vind ik ook ontzettend leuk.

Ik vind de hond fantastisch.

Ik vind dat de kinderen het ontzettend goed deden.

Soms hoeft het niet uitbundig, groots of meeslepend te zijn. Hond & Ik is een met liefde gemaakte film waar ik van begin tot eind van genoten heb, even warm als een lekkere winterjas. Topfilm. 4,0*