• 9.411.076 stemmen

This Is Not a Test (2025)

Horror / Thriller | 102 minuten

Genre: Horror / Thriller

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Adam MacDonald

Met onder meer: Olivia Holt, Froy Gutierrez en Luke Macfarlane

Plot This Is Not a Test

"School's out for the zombie apocalypse."

Sloane en vier andere studenten verstoppen zich in Cortege High om te ontsnappen aan een wereld die geplaagd word door geïnfecteerden. Als deze opeens voor de schooldeuren staan, blijkt dat ontsnappen geen optie meer is. Sloane realiseert zich dat ze moet vechten om te overleven.

avatar van JJmovienerd

JJmovienerd

Slaapverwekkend. Geen spanning. Geen boeiend verhaal zonde van je tijd, ik kijk liever naar Dawn of the Dead

avatar van Theunissen

De zombiefilm "This Is Not a Test" probeert een nieuwe draai te geven aan het inmiddels overvolle zombiegenre, maar slaagt daar uiteindelijk niet in. De film begint nochtans best aardig en de opening deed me ook denken aan de klassieker / remake "Dawn of the Dead (2004)". De opening zet namelijk meteen een dreigende sfeer neer en introduceert de chaos van een plotselinge uitbraak op een overtuigende manier. Vooral de eerste zeven minuten weten spanning op te bouwen en maken nieuwsgierig naar wat er nog gaat komen.

In die beginfase voelt de film energiek en zelfs een beetje verfrissend. De cameravoering is dynamisch en de eerste confrontaties met de zombies zijn effectief in beeld gebracht. Je krijgt als kijker het idee dat de film een serieuze en intense richting op gaat.

Helaas zakt het niveau na die sterke opening vrij snel in, waarbij men ook zowel vooruit als terug in de tijd gaat. Zodra het verhaal zich verder ontwikkelt in een schoolgebouw, wordt duidelijk dat het script weinig originele ideeën bevat. Veel situaties voelen bekend aan voor wie vaker zombiefilms kijkt. Personages nemen onlogische beslissingen en worden bovendien nauwelijks uitgewerkt, waardoor het lastig is om echt met hen mee te leven.

Ook het tempo van de film is wisselvallig. Sommige scènes slepen zich voort zonder echte spanning, terwijl andere momenten juist te snel voorbijgaan om indruk te maken. Daardoor ontbreekt een goede balans tussen actie, spanning en karakterontwikkeling. De snelle zombies zelf zien er op zich redelijk uit, maar ook hier ontbreekt iets dat ze echt onderscheidt van andere films in het genre. Het voelt allemaal een beetje standaard en voorspelbaar.

Visueel heeft de film af en toe wel aardige momenten, vooral in de eerste helft. De grauwe sfeer en verlaten locaties passen goed bij het apocalyptische thema. Maar naarmate de film vordert, lijkt ook de regie minder inspiratie te hebben. Tegen het einde wordt geprobeerd om het verhaal nog een emotionele of verrassende draai te geven, maar dat komt niet helemaal uit de verf. Het voelt meer als een verplicht slot dan als een echt krachtige climax.

De onbekende cast (op twee handen te tellen) deed het opzicht niet onaardig en zeker wat betref hoofdrolspeelster Olivia Holt als Sloane Price, die ook het meest wordt uitgediept (o.a. vanwege familieomstandigheden omtrent haar vader en zus). Verder vond ik Chloe Avakian als Grace Casper wel een mooie jonge vrouw om naar te kijken.

Al met al is "This Is Not a Test" geen rampzalige zombiefilm, maar ook zeker geen memorabele toevoeging aan het zombiegenre. De opening is zoals eerder gezegd op zich best aardig en wekt even de indruk dat er iets interessants staat te gebeuren. Helaas kan de rest van de film dat niveau niet vasthouden. Met alleen een paar sterke momenten en veel gemiste kansen, kan ik de film uiteindelijk ook net geen voldoende geven.

avatar van Sepiroth

Sepiroth

Bagger. Al gelijk dat irritante dochter in het begin. Vader wordt gebeten waarbij een stuk vlees uit de arm meegaat, maar dochter geeft geen kick. Pappa steekt daarna zombie...pappaaaa. Iets van wat rustig aan pappa wat doe je

ughhh overslaan.

avatar van schumacher

schumacher

Sla maar over

avatar van stinissen

Zeer matig.

avatar van joolstein

joolstein

Tijdens de openingsscène als er op Sloanes (Olivia Holt) deur wordt geklopt om de snel bewegende geïnfecteerde-Apocalyps aan te kondigen, dacht ik dat het een lekker zombie-survival filmpje ging worden...Maar op de een of andere manier gaat het daarna helemaal mis... Sloane en een groep tieners bereiken hun middelbare school en dan verandert het in een tiener versie van Night of the Living Dead (1968) Een film over een tieners die zich schuilhouden, en proberen om persoonlijk trauma, een instortende wereld en elkaar te overleven. In de laatste akte zijn er weer geïnfecteerde, waardoor de spanning terugkeert en je eraan herinnerd wordt waarom je bent gaan kijken. De film heeft wel enkele momenten en een sterke opening, maar uiteindelijk heeft het moeite om echt op te vallen in een oververzadigd zombiegenre.