• 9.404.181 stemmen

Genre: Horror

Alternatieve titel: แม่ซื้อ

Oorsprong: Thailand

Geregisseerd door: Pairach Khumwan

Met onder meer: Thitiya Jirapornsilp, Perth Veerinsara Tangkitsuvanich en Pisitpon Ekpongpisit

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot Host

Ing wordt naar een meisjesinternaat op een afgelegen eiland gestuurd. Al snel komt Ing erachter dat de enige regel van de school simpel is: totale gehoorzaamheid aan de directeur. De school kent een strikte hiërarchie, met Aim, de favoriete leerling van de directeur, aan de top en Ing onderaan. Kort na haar aankomst begint zich een reeks verontrustende incidenten te ontvouwen. Naarmate deze gebeurtenissen zich opstapelen, moet Ing een angstaanjagende vraag onder ogen zien: is ze slechts een slachtoffer van deze bovennatuurlijke verschijnselen, of zou ze zelf de bron ervan kunnen zijn?

avatar van joolstein

joolstein

Vind Thaise horrorfilm tussen het aanbod van Aziatische horrorfilm toch altijd wel opvallend goed en prettig (alhoewel er ook tegenvallers zijn! Dit was een bevredigend stukje pestkoppen krijgen een bovennatuurlijke vergelding .Leerlinge Ing is een "vieze noorderling" en overlevende van een eerdere tragedie waardoor ze naar een meisjes-heropvoedingsschool op een afgelegen eiland moet. Als nieuweling is ze het mikpunt van de poulaire meisjes maar wat haar kwelgeesten niet weten is dat ze beschermend wordt door een "peetmoedergeest"

Een film die losjes is gebaseerd op de Thaise legende van Mae Sue. En deze film geeft de voorkeur aan een langzaam opbouwende angst boven goedkope jumpscares maar bezit wel menig andere clichés uit het genre. De film laat ook spirituele gezangen horen, en elementen uit rituelen en gedoe om een beeldje zien, waardoor het een fijne mystieke sfeer krijg. Wel zijn Aziatische film vaak iets te lang, maar bij deze vond ik dat niet zo heel erg. Daarnaast is het einde ook verrasend en onverwacht. De meerdere meisjes deden het goed en het uiterlijk van het wezen werd goed benut wanneer het verschijnt .De folklore was interessant en werd bevredigend uitgewerkt, moet zeggen dit was wederom een fijne kijkervaring voor mij.