• 9.374.935 stemmen

Geregisseerd door: Shawn Simmons

Met onder meer: Samara Weaving, Steve Zahn en Randall Park

• Disney+ Bekijk via Disney+

Plot Eenie Meanie

"He's her biggest blind spot."

Toen Edie jonger was, bestuurde ze vluchtauto's. Inmiddels is ze ouder, wijzer en het goede pad opgegaan. Haar leven komt op zijn kop te staan wanneer haar onbetrouwbare ex-vriend John in de problemen raakt. Edie wordt weldra in haar onsmakelijke verleden gesleurd als een voormalige werknemer haar de kans aanbiedt om Johns leven te redden.

avatar van filmkul

filmkul

Redelijke actiekomedie. Het verhaal is dunnetjes, maar de uitwerking is best geslaagd. De vaart zit er lekker in. De humor is niet te veel aanwezig waardoor de film toch wat serieuzer is dan de meeste actiekomedies. De actie, die vooral bestaat uit een aantal achtervolgingsscenes, ziet er vakkundig uit en wordt mooi in beeld gebracht. Het acteerwerk is verder prima te doen. Weaving kan de rol goed aan en de onderlinge chemie met Glusman is verder okay. 3.0

avatar van mrklm

mrklm

Edie [Samara Weaving] heeft een punt gezet achter haar criminele verleden totdat een oude bekende [Andy Garcia] haar onder druk zet om haar ex-vriend John [Karl Glusman] te helpen een schuld van $ 3 miljoen af te lossen. Daarvoor moeten Edie en John de prijzenpot van een pokertoernooi in Las Vegas zien te bemachtigen. Zonderlinge mix van misdaadfilm, komedie en melodrama is op zijn zachtst gezegd nogal evenwichtig. De actiescènes komen het best uit de verf.

Vermakelijk genoeg.

Samara liet met Ready or Not al goed blijken dat zij prima een film kan dragen. Ze kan acteren, is eigenlijk gewoon echt een "bad ass" te noemen en het is echt geen straf om naar haar te kijken. Ik ben ook zeker wel benieuwd naar Ready or Not 2.

Deze film kijkt gewoon leuk weg en sommige dingen bleken minder voorspelbaar dan ik het verwacht.

avatar van stinissen

Best te doen al ben ik geen fan van komedie vooral die melige humor is gelukkig zo veel mogelijk weg gelaten.