• 9.369.500 stemmen

Documentaire / Sciencefiction | 84 minuten

Genre: Documentaire / Sciencefiction

Geregisseerd door: Greg Kohs

Plot The Thinking Game

Is een machine die écht denkt, ooit realiseerbaar? Demis Hassabis, de vader van Artificiële intelligentie, neemt je mee op een fascinerende reis waarbij AI veel meer is dan een handige tool die één specifieke taak goed kan. Als stichter en CEO van DeepMind is hij samen met zijn team op zoek naar AGI, Artificial General Intelligence, een type algemene kunstmatige intelligentie die de gehele menselijke denkvaardigheden niet alleen evenaart, maar overtreft.

avatar van eRCee

eRCee

• 1978 stemmen

Dit is een weinig opzienbarende documentaire over een opzienbarend onderwerp. We zien vooral pratende hoofden en shots van Demis Hassabis, oprichter van DeepMind, één van de bepalende AI-bedrijven. The thinking game maakt niet inzichtelijk hoe AI precies werkt, wel dat de mensen die eraan werken bevlogen zijn. Kritische vragen worden hier niet gesteld. Ook Hassabis lijkt zich niet echt te interesseren in vragen rondom veiligheid. Techniek is volgens hem neutraal. Hij ziet het als zijn levenswerk om artificial general intelligence te realiseren en wat dit voor consequenties zou kunnen hebben voor anderen is in deze docu geen thema. Nu wil ik best geloven dat Hassabis en Google tot de betere partijen horen in deze wedloop, maar de vraag is of dat uiteindelijk wat uitmaakt. Zie bijvoorbeeld de interviews met Geoffrey Hinton. Oja, dat deze docu 239 miljoen keer bekeken zou zijn, zoals youtube aangeeft, lijkt mij zeer onwaarschijnlijk. Beetje zelfpromotie van Google?