• 9.377.411 stemmen

Geregisseerd door: Toshiaki Toyoda

Met onder meer: Yosuke Kubozuka, Ryuhei Matsuda en Masahiro Higashide

Gesproken taal: Japans

Plot Transcending Dimensions

"Enter the gate to the universe."

Monnik Rosuke lijkt in de ban te zijn van meester Hanzo, een machtige asceet die gelooft in de wederopstanding van wolven. Rosukes geliefde Nonoka brengt de sluwe huurmoordenaar Shinno naar Hanzo’s bergklooster om de man beter te leren kennen die van zijn volgelingen een vinger eist in ruil voor hulp bij het oversteken naar een andere dimensie. Daar ontmoeten ze tovenaar Ajari die met Rosuke en Shinno in een gevecht verwikkeld raakt. Het wordt een reis door de ruimtetijd om de waarheid achter het heiligdom en de rol van de vier hoofdpersonen te ontrafelen - voordat het te laat is.

avatar van Knisper

Knisper

Kon hier weinig mee. Films is visueel best boeiend, bij vlagen sterk. Maar de film trekt je steeds aan en stoot je weer af. Ik miste enige vorm van toegang in dialogen. Daarnaast vond ik het acteerwerk niet bijzonder sterk. Helaas, maar dit is waarschijnlijk meer voor anderen.

avatar van Jack Sparrow

Jack Sparrow

Lastige film om te beoordelen. Visueel zit het mooi in elkaar met een fijne soundtrack. Het verhaal is alleen lastig om te volgen. Begint vrij conventioneel, maar dwaalt al vrij snel af. Wel mooi dat op het IFFR de regisseur erbij was om, zoals in de film geregeld gebeurt, op een grote schelp te blazen

avatar van Richardus

Richardus

Ik heb me hier wel mee vermaakt. Het is duidelijk puur gemaakt om de lol (wat ook in de ook al zo licht absurdistische q&a, beetje pijnlijk voor de veel te serieuze interviewer, wel duidelijk werd) en dat spat er ook wel vanaf. Er zit heerlijk overtrokken personages en situaties in, en ook wat overdonderend psychedelische scènes (Holy Mountain achtig) plus denderende soundtrack. Maar de lol heeft ook het nadeel dat het plotverloop wat los zand is en alle kanten op gaat, de pacing oneven is en soms ronduit sleept, en het afgeraffelde einde haalde er helaas toch nog een halfje vanaf. Met wat meer focus op spanningsboog en afloop was het om het plezier makkelijk 4* geweest. Zo heerlijke Oost-Aziatisch, alleen Japanners en Koreanen kunnen dit zo.

avatar van starbright boy

Ik was serieus flink teleurgesteld en dat komt deels omdat ik een fan ben van Toyoda en de beste man hier heel ver onder zijn normale niveau zit. Doordat hij een gevangenisstraf achter de rug heeft zijn zijn budgetten een stuk lager dan vroeger, maar zelfs daarmee deed hij nog prachtige dingen. Dit is vooral een erg lelijke film. Weinig consequent qua sfeer een te veel onnavolgbaar en nauwelijks boeiend plot. Misschien wel de grote teleurstelling van dit IFFR,

avatar van Richardus

Richardus

Dan moet ik maar ns ouder werk van de beste man opsnorren!