• 9.373.180 stemmen

Met onder meer: Idriss Nabil, Susan Radder en Jeroen Spitzenberger

• NPO Start Bekijk via NPO Start
  • NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot Goudappels

Alle ouders, kinderen en grootouders van ‘Oogappels’ sluiten het jaar in stijl af in de eindejaarsfilm ‘Goudappels’. Iedereen maakt zich op voor een feestelijke avond. Hoewel oudjaar sommigen ook een beetje mismoedig maakt. Zo beleven ze allemaal het middernachtelijk uur op hun eigen manier. Tijd om de balans op te maken én voor goede voornemens. Wat heeft het afgelopen jaar gebracht? En wat heeft het komend jaar in petto? Loopt de oudejaarsnacht voor iedereen zoals verwacht?

avatar van Waku

Waku

Wat is ( en blijft) dit toch een pareltje van eigen bodem.

Ook deze oud en nieuw special ( eigenlijk een lange tussen aflevering naar het laatste seizoen) is weer een genot om naar te kijken. Rode draad is de zwangerschap van Lieke ( Geen spoiler was al bekend in serie 6).

Hoe gaan de hoofdpersonages hier mee om? Opnieuw is er ruimte voor een lach en een traan.

Oogappels blijft de nederlandse "This is Us" . (https://www.imdb.com/title/tt5555260/)

Jammer dat seizoen 6 de laatste reeks wordt.

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Geen losstaande film maar twee extra afleveringen bij het zesde seizoen. Niet geschikt om te kijken als je de serie niet volgt.

Hetzelfde niveau als de serie, goed dus. Maar niks 'speciaals' wat je bij een film (film tussen haakjes eigenlijk) zou verwachten. Iets extra budget. Maar leuk en iets langer seizoen.

Overigens was de muziek wel vreselijk. Meatloaf of Roxette bijvoorbeeld. Past er echt totaal niet bij en laat het goedkoop ogen.

avatar van Joy4ever

Joy4ever

Waar ik het laatste seizoen wat wisselend vond is deze Goudappels gelukkig wel een voltreffer. Er zitten echt een aantal geweldige scènes tussen. En wederom de nodige ruimte voor een lach en (ook zeker) een traan. Dit laat me gewoon niet onberoerd. Daarom een 0,5* extra.

avatar van Stephan123

Stephan123

De schrijver van Oogappels en ook van deze nieuwe kerstfilm van Oogappels zat ook bij radiozender Q-music in de uitzending om hierover te vertellen eind November in de nacht . Interessant om te luisteren .

-> #23 - "Ik ben schrijver van Oogappels en Gooische Vrouwen... en de stem van SpongeBob!" - Cain's verhaal om voor op te blijven - Omny.fm

avatar van RocketRon8

RocketRon8

Mr. Chiel schreef:

Dank voor deze nuttige bijdrage. Je eerste zijn slaat gelijk de klok. Ik ga eerst de voorgaande seizoenen nog kijken.

avatar van Ebenezer Scrooge

Ebenezer Scrooge

Oogappels' grootste kracht zit 'm in de herkenbaarheid, want van cliffhangers of spannende verhaallijnen moet deze serie het niet hebben. Maar de afwezigheid van 'hoe gaat dit aflopen?' of 'wie zou er achter zitten?' begon mij op een gegeven moment toch op te breken. Na 3 seizoenen ben ik dan ook afgehaakt.

Malou Gorter als Merel speelt fantastisch, daar niet van, maar ik heb haar nu al 600 keer met haar ogen zien rollen, met name in combinatie met haar blije buurvrouw, een scène die ook tig keer in herhaling valt. Het leidt allemaal nergens heen en telkens komen er nieuwe verhaaltjes bij waardoor steeds weer diezelfde ruzietjes ontstaan, nu is de dochter van Merel zwanger en je kunt op je klompen aanvoelen hoe Merel daarop gaat reageren.

De verhaallijn met de galeriehoudster begon zo leuk, maar werd snel weer afgekapt.

The Best of Sky Radio muziek.

Maar misschien ben ik weer iets te bitter, want de serie heeft het hart op de goede plek (lief ook die vegan oliebollen van Merel) en naar het einde toe werd het toch weer ontroerend.

avatar van Partyboooi

Partyboooi

Goudappels zijn inderdaad gewoon 2 extra afleveringen waar het laatste seizoen eindigt. Ik vind zelf dat als je een 'film' maakt, er wel iets speciaals gedaan mag worden, dat is helaas niet gebeurd. Het is wel duidelijk waar het heengaat op gegeven moment en zo geschiede. De NPO woke vleug is weer groots aanwezig, maar ach ja, het kijkt wel leuk weg moet ik zeggen...

avatar van nijkerkbert

nijkerkbert

De serie is prima, maar deze special kon me niet echt bekoren. Ronduit storend vind ik dat je steeds volop groene natuur in beeld krijgt, dat je gedurende de hele film heel veel zonneschijn ziet. Het zijn de donkerste dagen van het jaar, probeer het dan ook zo over te brengen.

Verder vind ik de reactie op een zwangerschap nog al schokkend; alsof een 22-jarige daarover zelf niet kan besluiten. Jammer, had zo veel beter gekund.