• 9.374.044 stemmen

De Club van Sinterklaas Film: Het Grote Sneeuwavontuur (2024)

Familie | 79 minuten

Genre: Familie

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Martijn Koevoets

Met onder meer: Wilbert Gieske, Lucas Reijnders en Anouk de Pater

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 2 oktober 2024

Plot De Club van Sinterklaas Film: Het Grote Sneeuwavontuur

Elk jaar krijgen Sinterklaas en zijn pieten stapels met brieven met wensen van kinderen. Daar zitten leuke, lieve, grappige, makkelijke en onmogelijke wensen bij. Als Sinterklaas een brief krijgt van het meisje Sara, vraagt hij zijn pieten naar Oostenrijk te gaan om haar wens te vervullen. Maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan.

Echt niet de moeite waard. Gemakzuchtig geschreven, geen enkele boeiende verhaallijn en het acteerwerk (vooral dat van Kim Kötter) is onder de maat. Enkel de liedjes zijn leuk gedaan maar hebben een heel hoog K3-gehalte.

avatar van Crook

Crook

Helaas verschijnen er jaarlijks twee van zulke sinterklaasgedrochten in de bios, de andere staat niet eens op moviemeter, ik denk omdat het meer een soort reclame is van 90 minuten. Deze doet het op alle fronten een stuk beter, goede kostuums, liedjes en visueel ook niet zo slecht als zijn concurrent. Maar het blijft een kut formule die jaarlijks herhaald wordt. Ach, de kids hadden weer een leuke middag…

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Ik luisterde een podcast over deze reeks (erg leuk) waar ze met liefde praten over de serie en films. Jammer dat het - op basis van reacties hiervoor - niet best (meer) is.

Crook schreef:

ik kan goed begrijpen waarom de kids het leuk vonden, mijne ook. En het is toch voor hun gemaakt? Daar zou ik mijn rating vooral op baseren. Het was een prima leuke film!

Mr. Chiel schreef:

het was gewoon prima! Goed geacteerd, leuke film voor kids waarvoor het ook is bedoeld.

avatar van Crook

Crook

rainmist schreef:

In dat opzicht vind ik het ethisch ook wel ingewikkeld dat de film tjokvol product placement zit (bij die andere film nog veeel erger though), dubieuze keuze bij een film die voor kinderen gemaakt is.

Crook schreef:

klopt. De manier waarop het erin werd geplaatst was wel smooth, maar je zou denken dat mbt kinderfilms strenge regulering hiertegen bestaat. Of kunnen veel van dit soort films anders niet meer worden gemaakt... Dan maar een jaartje geen prent eruit pompen:)