• 9.371.928 stemmen

Oorsprong: India

Geregisseerd door: Nithilan Swaminathan

Met onder meer: Vijay Sethupathi, Anurag Kashyap en Mamta Mohandas

Plot Maharaja

"What goes around comes around."

Een eenvoudige en zacht pratende kapper in een klein stadje doet bij de politie aangifte van diefstal van zijn vuilnisbak. Aanvankelijk zijn ze boos of geamuseerd en nemen het luchtig op, maar als hij blijft aandringen beginnen ze een onderzoek dat een aantal verdachten oplevert. De dingen zijn echter niet wat ze lijken en het onderzoek wordt na verloop van tijd steeds ingewikkelder.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Één van de betere doch snoeiharde films uit India van de laatste jaren. Wat in de eerste instantie lijkt op een simpele wraakfilm blijkt een geniaal script waarin nota bene een vuilnisbak centraal staat en waar het einde wel even een paar dagen op je netvlies blijft staan.

avatar van John Milton

John Milton

Er zijn inderdaad een paar min of meer harde actiescènes, maar niets dat we niet eerder hebben gezien. Bovendien zijn dit enkele krenten in een hééél lange... euh... grote kom pap; want India. Het moet natuurlijk wel je hele avond in beslag nemen.

Ik was graag even enthousiast geweest als moviefreak#1, maar ik zie de genialiteit niet zo. Veel scènes slepen zich maar voort en de wat kolderieke karakters blijven me storen in Bollywood cinema, al valt het hier serieus wel iets mee op dat vlak. Al moeten we natuurlijk Kollywood zeggen, want Maharaja is een Tamil film.

Niet vreselijk, maar wel een beetje vervelend. Wel de IMDb top 250 weer compleet, en dan moet je af en toe door zulks heen.

avatar van Gast601

Gast601

Dit jaar een van de vele betere films in india, vijay altijd goed acterend. Af en toe grof geweld, het einde zorgt er voor dat je toch wel even achter je krabt hoe ze dit hebben verzonnen, maar wel orgineel.

Ik wou eigenlijk alleen een stukje ervan kijken, uiteindelijk toch de hele film afgekeken. Gebeurt niet zo snel bij mij voor een film. Dus toch indruk op me gemaakt.