• 9.378.047 stemmen

Like Tears in Rain (2024)

Documentaire | 80 minuten

Gesproken taal: Engels en Nederlands

• Viaplay Bekijk via Viaplay
  • CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Like Tears in Rain

De documentaire schetst volgens de makers 'een beeld van de acteur zoals hij écht was: een eigenzinnige en zachtmoedige man met uitzonderlijk veel genegenheid voor zijn vrienden'. De peetdochter van Rutger sprak voor de film met talloze vrienden en bekende collega's, zoals Paul Verhoeven, Monique van de Ven, Anton Corbijn, Whoopi Goldberg en Mickey Rourke. Rutger overleed in 2019 op 75-jarige leeftijd. Hij speelde in meer dan tweehonderd films en series in Nederland en daarbuiten.

avatar van De filosoof

De filosoof

We leren vooral dat Rutger Hauer – de bekendste Nederlandse acteur – eigenlijk niet kon acteren maar met zijn blonde, godachtige verschijning en zijn typisch Amsterdamse vrijbuitersmentaliteit de top bereikte. Hij was een frisse wind want nam niets serieus, behalve z’n vrienden en het leven zelf, en hij was daarmee niet alleen een dichter in woord maar ook in daad, maar de documentaire is een beetje te veel een hagiografie naar mijn smaak die Rutger bijna letterlijk neerzet als een god.

avatar van The Oceanic Six

Mooie docu over een groot Nederlands filmicoon. Vermoedelijk wel een van de beste acteurs, zoniet de beste die ons land ooit heeft gehad. Eentje die je als Nederlander met trots in Hollywood zag werken. Je krijgt een kijkje via zijn vrouw, vrienden en filmcollega's hoe Hauer als mens en acteur was en dat levert een mooi intiem portret op dat ook niet al te lang duurt zodat de aandacht niet verslapt. Boeiend om te zien hoe Hauer zijn kijk op het leven was. Het leek me een bijzonder en een prettig mens, ook al had hij ook vast zijn nukken.

avatar van teigertje

teigertje

• 2079 stemmen

Een prachtige documentaire met een inkijkje in het leven van deze Iconische wereld beroemde film ster.

Hij was ongeëvenaard, en kon zich meten met de beroemdste film sterren op de Aarde.

Voor mij èèn van de beste acteurs ooit.