• 9.374.517 stemmen

Geregisseerd door: Brandon Walker

Met onder meer: Jesse LeNoir, Akihiro Kitamura en Shoko Rice

Plot Himalaya

"A cold that bites."

Cryptozoöloog Yuma Sato is vastbesloten het bestaan ​​van de Yeti of "Sneeuwspook" zoals de lokale bevolking hem noemt, te bewijzen Terwijl Chase Daly samen met de vrouw van Dr. Sato, Taka en de scepticus Dr. Abigail Frost een live-uitzending verzorgt, onderzoekt hij een afgelegen grot in de Himalaya en onthult schokkende vondsten. Is het een internethoax of een grote wetenschappelijke doorbraak?

avatar van joolstein

joolstein

Deze film over een noodlottige en live gestreamde zoektocht in de Himalaya 's is mogelijk de eerste Found Footage-film over de Yeti. Het is verder niet zo heel anders dan de meeste andere gevonden beelden of livestreamfilms. Gedurende de speelduur ondervind ene Dr. Sato gevaren; de kou, het lage zuurstofniveau, een smalle tunnel die hij moet gebruiken, technische problemen met de camera's enz. Die beelden zijn in ieder geval spannend en beter dan de zoveelste keer mensen die door het bos dwalen. Echter de broadcast-beelden in het huis zijn het zwakke punt. Die scènes met producer Chase en de twee vrouwen zijn nodig voor meer informatie maar missen gewoon een echte vonk. Maar het laatste halfuur maakt dit goed, , aangezien Dr. Sato uiteindelijk met iets te maken krijgt dat noch hij, noch iemand anders had verwacht. Alles bij elkaar genomen biedt het afgezien van het onderwerp niets nieuws, maar het was een prima uitgevoerde found-footage/live-uitzending-film

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Als je dan persé een flutfilm wil kijken, dan zit je bij Himalaya meteen goed en hoef je niet verder te zoeken. Het acteren is gewoonweg kinderlijk slecht. En nee, dit is dus niet de eerste Found Footage-film over de Yeti. Ik heb er jaren geleden al enkele gezien die dan wel niet in de Himalaya afspeelde maar wel over de Yeti gingen. Ik weet er zo de titels niet meer van, maar ik kan me wel herinneren dat die films beter waren dan deze.