• 9.370.069 stemmen

Genre: Documentaire

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Sanne Rovers

Plot Groenkijkers

‘Liefde voor de natuur begint met goed kijken’ zegt Jacques Rovers, vader van regisseur Sanne Rovers en al meer dan 35 jaar beschermer van wilde planten. In deze documentaire volgen we natuurbeschermers zoals haar vader, die tegen de achtergrond van klimaatverandering, stikstofcrisis en achteruitgang van de biodiversiteit, elk op hun eigen wijze hun stukje natuur proberen te beschermen.

avatar van mrklm

mrklm

Als kind ergerde Sanne Rovers zich aan het feit dat haar vader Jacques tijdens natuurwandeling constant stopte om naar een plantje, een struikje o f een grassprietje te kijken. Inmiddels begrijpt ze dat het een uiting is van liefde en fascinatie voor de natuur. In deze documentaire filmde ze haar vader en verschillende andere mensen die ook hun liefde voor de natuur omzetten in daden. Bijvoorbeeld door piepkleine vogels op een strand te beschermen, het aantal verschillende insecten te tellen of door boeren te waarschuwen voor broedplaatsen in hun weiland, of door “lelijke” planten te verkopen die bijdragen aan een grotere biodiversiteit (onder anderen voor bijen) in stedelijke gebieden. Druppeltjes op een gloeiende plaat van mensen die houden van groen, maar bevestigen wat we al jaren (zouden moeten) weten: dat het steeds slechter gaat met de natuur. Een respectvol en genuanceerd portret van bevlogen natuurliefhebbers.