• 9.371.154 stemmen

Genre: Drama / Erotiek

Geregisseerd door: Walter Burns

Met onder meer: Jack Rader, Nancy Boyle en Robert McLane

Plot Barbara

"Your duty is to go forth and freak out the world"

Een tienermeisje brengt de zomer door op het beruchte Fire Island voor de kust van New York. Ze heeft seks met verschillende mensen, terwijl de anderen in haar groep dat ook doen. Ze slaagt erin haar broer te verleiden en beiden smeden een complot om hun ouders te bekeren tot hun nieuwe "levensstijl".

avatar van Theunissen

"Barbara" is een vreemde eend in de bijt qua film. Ondanks dat de film al meer dan 50 jaar oud is, is hij pas deze maand toegevoegd op "MovieMeter" en over de film is ook nauwelijks iets te vinden (vandaar dat ook een filmposter waarschijnlijk ontbreekt) op het internet. Normaal gesproken had ik deze zwart-wit Erotiek (heeft overigens niets met Drama te maken) film dan ook nooit gezien, maar omdat "robertinho" de film gezien had tijdens de "Black-white filmchallenge", hij was er niet bepaald positief over , en ik ook mijn naam voorbij zag komen, heb ik de film gekeken omdat ik niet vies ben van dit soort films.

In dit verhaal draait het om het tienermeisje Barbara (Barbara), die de zomer van 1969 op het

Fire Island bij New York doorbrengt met haar ouders (Bill Haislip en Melba LaRose Jr.) en haar broer Franz (John Kuhner). Ze wordt seksueel ingewijd door goeroe Max (Jack Rader) in zijn tentje in de duinen en ze experimenteert ook met een ander stel, te weten Tom (Robert McLane) en Leslie (Nancy Boyle), met seks. Terwijl ze een macrobiotisch dieet volgen en regelmatig een hasj pijp roken, praktiseren ze over sodomie, homoseksualiteit en lesbisch gedrag, evenals heteroseksuele relaties. Barbara verleidt haar broer en samen proberen ze hun ouders tot de nieuwe levensstijl te bekeren.

Ondanks dat "Barbara" geen goede film is, heb ik me er toch nog redelijk mee vermaakt. De film begint artistiek met drie en snel gevolgd (na circa 17 seconden) met vier mensen (ik meen Tom, Leslie, Max en Barbara) in silhouet, die heel langzaam ritmisch bewegen, waarna we na circa 50 seconden onderstaande tekst in beeld te zien krijgen:

"In the spring of 1969 the Year of the Cock..."

Een "Cock" (slap en harig) zien we regelmatig in deze film en hetzelfde geldt voor vagina's (ook behaard) en borsten. Daar draait het ook vooral om in deze film. Na de tekst en nog wat andere info, krijgen we een strand in beeld te zien, waarna de camera draait naar de duinen en inzoomt op Max. Hij ligt in de duinen met een verrekijker naar een man (Tom) en vrouw (Leslie) te kijken, die op zijn hondjes aan het neuken zijn. Als ze klaar zijn en uitgeput in het zand liggen (Leslie op haar buik en Tom op zijn rug), loopt Max naar hen toe en begint hij Leslie vanachter te nemen, die dat schijnbaar niet erg vindt.

Terwijl Max Leslie neukt op zijn hondjes, pijpt zij Tom (er zijn overigens geen expliciete beelden te zien en het is dus geen pornofilm). En als Max klaar is met Leslie, stort hij zich op Tom en begint hij hem vanachter te nemen (uiteindelijk ook van voren via standje missionaris). Dus dan krijgen we homoseks te zien en daarbij kijkt Leslie wellustig toe. Daarna is het weer de beurt aan Leslie, die dit keer in haar beide openingen gelijktijdig genomen wordt door Tom (vagina) en Max (anus).

Terwijl dit allemaal plaatsvindt, hoor je continue op de achtergrond interviews die gaan over seks en porno. Maar omdat je toch vooral gefocust bent op wat je in beeld te zien krijgt (oftewel het neuken tussen Tom, Leslie en Max), althans dat was bij mij het geval, krijg je daar niet zoveel van mee en is het eigenlijk alleen maar storend. Als men klaar is met neuken, kleedt men zich weer aan en stelt men zich aan elkaar voor en nodigt Max hen ook uit om bij hem langs te komen in zijn tentje in de duinen. Na circa 14 minuten vertrekt Max en bevinden we ons opeens in een vakantiehuisje en zien we Barbarba, Franz en hun ouders, waarbij Barbara topless in de keuken staat, de moeder ontbijt aan het maken is en de vader en broer aan het ontbijten zijn aan de tafel.

Als Barbara dan een shirt aantrekt, wat eet aan tafel en wilt gaan vertrekken, pakt haar vader haar en zet hij haar op zijn schoot en zegt hij:

"You will be back by dark, or what?"

Daarna vertrekt Barbara en zien we Max in zijn tentje, die eten is aan het koken en een sigaretje rookt. Ondertussen loopt Barbara naar hem toe en praten Leslie en Tom met elkaar aan een tafeltje op een terras. Barbara en Max neuken dan in de tent (waarbij Barbara dus ontmaagd wordt), waarna Leslie ook langskomt (ze was immers uitgenodigd door Max) en zich uitkleedt en ze dan gezellig lesbische seks heeft met Barbara, waarbij Max toekijkt. Ondertussen is Tom zich aan het bekijken voor een spiegel in hun vakantiehuisje en trekt hij zich af. Als Barbara en Leslie klaar zijn, wilt Max Leslie nemen die niet wilt en wordt er gezegd:

Max: Come on. Stand. It's my turn.

Leslie: I can't now.

Leslie: Not now.

Leslie: This isn't the time.

Maar daar neemt Max geen genoegen mee, waarna hij haar pakt, slaat en begint te verkrachten. Dat laatste vindt Leslie overigens niet erg, want ze laat zich gewoon nemen en geniet er ook van. Daarna vertrekt Leslie weer en kruipt ze naakt in bed bij Tom die ligt te slapen.

Wij zijn dan pas in de 30e minuut, maar hebben dan eigenlijk het beste van de film gehad. Want alles wat erna komt , sloeg eigenlijk nergens op. Zo gaan Max, Tom, Leslie en Barbara circa 10 minuten lang met elkaar praten over seks (de ontmaagding van Barbara komt dan ook even ter sprake) en roken ze met zijn allen een hasj pijp. Als Tom en Max dan na circa 40 minuten over het strand lopen, komen ze twee vissers (Art Hill en Robert Floria) tegen de hen uitmaken voor homo's. Max pikt dat niet en begint ruzie met de vissers te maken en bedreigt ze met een mes (zie foto bij de film). Hij dwingt ze ook om hun broek en onderbroek uit te trekken, waarna hij tegen hen zegt:

"Attention please, fags. You will now perfom that act we all know and love: sixty-nine. Let's play now 69."

Daarna beginnen de vissers elkaar te pijpen (dit keer dus geen hasj pijp ) en lopen Max en Tom weer verder over het strand. Daarna zien we Max, Tom, Leslie en Barbara aan een tafeltje op een terras en komt een serveerster (Erika Freeman) in een kort rokje hun bestelling opnemen en wordt ze daarbij continue onder haar rokje betast door Max. Ze vindt het overigens niet echt vervelend. Daarna zien we "Black Power" (die tekst wordt ook gewoon getoond) Sam (Myron Ogelsby), naar het tafeltje lopen, die Leslie meeneemt om te neuken (dat zien we later in een achterlijke scène, waarbij Sam zogenaamd een Bosjesman moet voorstellen met een speer, die Leslie heeft gevangengenomen en vastgebonden).

Daarna zien we na circa 48 minuten de ietwat stevige vrouw Lucy (Elsa Tresko) op blote voeten op de strandboulevard lopen, waar Max haar bekijkt en achter haar aan gaat. Tom volgt op zijn beurt een man (Will Gary) met een hond. Dus Barbara blijft alleen achter, wat ze niet leuk vindt. Ze probeert ook een man (Francisco Novaes) te verleiden die aan het werk is, maar die moet niets hebben van haar, waarna Barbara naar huis gaat. Als Lucy daarna samen met Max bij haar vakantiehuisje aankomt trekt, ze haar zomerjurkje uit en pakt ze een baby uit een mand, die ze borstvoeding geeft en waarbij Max mag toekijken.

Als Barbara bij hun vakantiehuis aankomt, kleedt zich uit en gaat ze op bed masturberen, waarbij ze afgeleid wordt door geluiden uit een andere kamer. Als Barbara op onderzoek gaat, stuit ze op haar broer Franz die zich op het toilet staat af te trekken. Barbara zegt dan lachend tegen hem:

"Franz, it's me. Barbara. Open up. I've been watching you through the keyhole.Open up."

Als Franz dan de deur open maakt, stort hij zich op Barbara en begint hij haar als een wilde te neuken, oftewel "Oost West, Thuis Best, Incest", en zegt Barbara genietend:

"Oh, better than nothing, right?".

Daarna gaan ze met zijn zessen (dus Tom, Max, Leslie, Barbara, Lucy en Franz) na circa 54 minuten naar het strand, waar ze plezier maken, vissen, eten, vrijen en samen in een kring gaan liggen en waarbij iedereen dan van Max een seks fantasie / verhaal moet vertellen en men begint dan met Barbara. Zij vertelt dan over haar ouders die met elkaar vrijen (waarbij haar vader haar moeder o.a. billenkoek geeft) en neuken en daarna is het de buurt aan Franz die vertelt over een oudere vrouw (Tequila Mockingbird) die hem liftend langs de weg heeft opgepikt en mee naar haar huis heeft genomen. Leslie vertelt daarna over een vrouw (Ute Sielaff) met wie ze lesbische seks heeft gehad en Tom vertelt over de man met de hond, met wie hij beiden seks heeft gehad Als laatste is Lucy dan aan de beurt en zij heeft het dan over Tom en Max die bij haar langskomen en waarbij ze dan seks heeft met Tom (die dan ook melk uit haar borsten krijgt) en waarbij Max dan toekijkt.

De vijf vertelde verhaaltjes zijn opzicht vermakelijk (die van Franz was nog het leukste, omdat de oudere vrouw best apart was) en duren in totaal circa 25 minuten. Na het laatste verhaal bevinden we ons in de 83 minuut en vindt er nog een groepsorgie plaats op het strand. Daarna gaan zien we ze weer praten aan het tafeltje op het terras (met zijn vijven en zonder Lucy), doen ze nog wat achterlijke karateoefeningen in de duinen, wordt er nog wat gesekst, zien we onzin met een soldaat (die gaat plassen in de bosjes) die munitiedepot bewaakt, zien we foto's van de Vietnamoorlog en de Amerikaanse president Richard Nixon.

In de laatste drie minuten van het verhaal bevinden we ons weer in het tentje van Max en wordt er naakt de hasj pijp gerookt en komen de ouders van Barbara en Franz de tent binnen en zijn Barbara en Franz heel blij om hen te zien, waarna de film na precies 94 minuten is afgelopen.

Daarna zien we nog Franz tijdens de aftiteling door New York lopen en zien we als laatste een naakt iemand (volgens mij was het Leslie) uit de zee rennen naar de camera. Tijdens de aftiteling komen we ook te weten dat de hond inmiddels dood is (er stond namelijk R.I.P. bij). Behalve de hond valt er overigens ook nog een witte poes te zien, namelijk die van de oudere vrouw die Franz oppikt langs de weg. Als zij overdreven opgemaakt met de witte poes haar slaapkamer binnenkomt waar Franz haar naakt zit op te wachten op bed (en die van haar make-up schrikt), zegt ze tegen hem:

"How do you like my big, fuzzy, white pussy, baby?"

Qua verhaal en film stelt "Barbara" weinig voor ondanks dat er redelijk wat aparte scènes inzitten, die betrekking hebben op homoseks, vrouwen mishandeling, verkrachting, incest en bestiality. Wel valt er meer dan genoeg naaktheid in te zien en dat doet het meestal goed bij mij De cast stelt net zoals de film weinig voor en niemand weet te overtuigen. Alleen Jack Rader (als Max) is daarna nog redelijk succesvol geweest in de filmindustrie. Hij is volgens IMDb 103 jaar (sinds gisteren) en leeft nog. Ook zitten er niet echt mooie vrouwen in, ze zijn overigens ook niet lelijk, waarbij ik Nancy Boyle (als Leslie) met haar witte tanden nog het mooist vond.

Hoewel "Barbara" gewoon een slechte zwart-wit Erotiek film is die ik niemand kan aanbevelen, heb ik me er toch nog redelijk mee vermaakt. Maar lang zal deze film me niet bijblijven.