• 9.373.180 stemmen

Geregisseerd door: Charlie Steeds

Met onder meer: Derek Nelson, Makenna Guyler en Kane Surry

Plot Gods of the Deep

"A new depth of fear."

Jim Peters wil het onderzoek van zijn vader, die onder mysterieuze omstandigheden verdween, voortzetten. Hij wordt uitgenodigd door een bedrijf dat hij wantrouwt om deel uit te maken van een bemanning die met de meest geavanceerde onderzeeër ooit naar de diepten van de oceaan gaat. Daar gaan ze wat lijkt op een oude door mensen gemaakte structuur onderzoeken. De gedurfde missie leidt het team naar een vreemde opening op de oceaanbodem. Daar leggen ze weldra een verloren onderwaterwereld bloot en wekken ze een oud ras van buitenaardse wezens.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Jim Peters

Jed Pickman

Walton Peters (stemrol)

avatar van stormfox

stormfox

Event Horizon, maar dan onder water en met B acteurs. Ik sla over na het zien van de trailer.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

stormfox schreef:

En gelijk had je, het begin ging nog maar daarna....

Het verhaal op zich is niet verkeerd maar de korte duur, de slechte CGI!! (echt abominabel) en de b-acteurs breken de film compleet af.

De vergelijking van deze film met Event Horizon (Film, 1997) vind ik niet opgaan.

In "Event Horizon" spelen acteurs, in Gods of the Deep (Film, 2023) heeft men ze van straat geplukt.

Een 3.

avatar van Robson1968

Robson1968

PVC-pijpen, golfplaten, tie-rips, plexiglas en zwart-gele tape. Daarmee bouwen ze dan een onderzeeër die naar 37.000 voet kan. Dan die CGI... verschrikkelijk. Het lijkt wel alsof de film als middelbaar schoolproject in elkaar is gezet, gewoon lachwekkend slecht en na een tijdje om te janken dat zoiets werkelijk is uitgebracht. Veruit de slechtste film die ik ooit gezien heb.

avatar van Cinzano

Cinzano

Verhaal kan een prima bodem zijn voor een goede film, maar dit lijkt wel uitgevoerd door kinderen

avatar van JerryL

JerryL

Je leest soms een comment en denkt dan ''ach, ik kijk zelf wel valt best mee''. En dan kom het moment dat je jezelf een grote oelewapper gaat vinden. Waar zit ik naar te kijken? Iedereen die overweegt om deze te gaan kijken? Serieus? Je hebt vast nog wel een film liggen die je al eens gezien hebt. Ga die gewoon opnieuw kijken en laat dit liggen!

avatar van joolstein

joolstein

Hm, voor mij zit er een nuance tussen een slechte film en een B-film...die laatste tonen vaak nog enigszins een combinatie van passie en doorzettingsvermogen. In tegenstelling tot de mockbusters van Asylum of films van Uncork'd Entertainment wordt er daadwerkelijke een poging ondernomen om een ​​film te maken. Niet iedereen is tenslotte Spielberg of Scorsese en kan werken met grote budgetten en dat is prima. Deze film is noch zeldzaam noch uniek, maar het is wel een echte B-film

Horrorfilmmaker Charlie Steeds en zijn kleine Britse onafhankelijke filmmaatschappij, Dark Temple Pictures , doen tien jaar lang hun zijn best met het produceren van low-budget horrorfilms met passie en rauw doe-het-zelf-gevoel. En ja deze film heeft lang niet genoeg budget om de ambitie die het heeft waar te maken. Dat sommige dingen niet goed of goedkoop uitpakken, is jammer, want er is hier een ogenschijnlijk aardige film.

De film begint veelbelovend. met Jim Peters, wordt gevraagd om mee te doen aan een expeditie aan boord van de nieuwe experimentele onderzeeër Providence 3 Ze gaan onderzoek doen naar een ontdekte stenen poort in een sleuf bij Antarctica. Wat doet het daar beneden? De Pickman Company gelooft dat er belangrijke geheimen te ontdekken zijn. Het team van zes personen bestaat ook uit kapitein Atkins, ingenieur Hank O'Connell, bezorgde bioloog en beveiligingsman Joe Meeker. Waarom heeft een project als dit een beveiligingsman nodig en geen oceanograaf? Iemand moet het machinepistool dragen, daarom!

Een van de dingen waar het lage budget echt in naar voorkwam is de "onderzeeër". Het uiterlijk van het voertuig is alsof men met een minimum aan budget naar de bouwmarkt waren geweest om materialen te kopen. Het zag er erg Spartaans uit bijna zoals de eerste Godzilla-films. De acteurs, zijn allemaal vaste Dark Temple. acteurs, hebben dus enigszins ervaring en doen volledig hun best voor hun optredens. De effecten zijn weliswaar beperkt, maar wel praktisch en goed gedaan. Ook een pluspunt is dat het grotendeels een origineel verhaal is wat geïnspireerd is door de Cthulhu-mythos.

Tot slot, was deze film leuk? Tja...hou je van B-films? Hou je van sets en miniaturen die doen denken aan de B-films uit de jaren 50? Kan je door tekortkomingen heen kijken die worden weggemoffeld door ​​een snel tempo, montage en andere trucjes? En niet onbelangrijk ben \je fan van Lovecraft? Low budgetfilms als deze staan ​​bekend om een ​​mindere kwaliteit maar compenseren dat door te entertainen en dat deed deze!