• 9.373.211 stemmen

Glas, Mijn Onvervulde Leven (2023)

Documentaire | 94 minuten

Genre: Documentaire

Alternatieve titel: Glass, My Unfulfilled Life

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Rogier Kappers

Releasedatum: 3 oktober 2024

Plot Glas, Mijn Onvervulde Leven

Het coming-of-age-verhaal van de 52-jarige Rogier Kappers die een oude kinderdroom najaagt: beroemd worden met zingende glazen. In deze komische documentaire volgen we onze (anti)held op zijn soms hilarische en ontroerende zoektocht naar roem, liefde en fortuin. Van het eigenhandig bouwen van zijn eerste glasorgel tot een gepassioneerde ontmoeting met de wereldberoemde componist Arvo Pärt en van zijn eerste schreden op straat tot een rampzalig avontuur in Dubai.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 3 oktober 2024 in de bioscoop (Amstelfilm)

avatar van Flipman

Flipman

Gebrek aan rendement, hoge risico's, geen tijd; zo zijn er veel meer redenen te bedenken om je droom niet na te jaren. Rogier doet dat wel, en hij toont hoe door een documentaire over het najagen van zijn ambities. Het is een aandoenlijk en aanstekelijk zelfportret geworden. Lees mijn recensie hier.

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

Haha, wat een gast, die Rogier Kappers. Mooi succesverhaal dit, en heel erg gegund. Zeldzaam positieve vent.

Gelijk maar wat reclame voor hem maken:

23/24 november 2024, concertgebouw Amsterdam, premiere ‘Night Passage' van Vanessa Lann, compositie voor glas en stijkers, uitgevoerd door Rogier Kappers en Nederlands Kamerorkest o.l.v. Lize Ferschtman

avatar van mrklm

mrklm

Na een burn-out zoekt de 51-jarige documentairemaker Rogier Kappers naar een nieuwe manier om zijn leven zin te geven. Aangespoord door zijn vader besluit hij de stoute schoenen aan te trekken en een oude droom na te jagen: hij verbouwt een bakfiets om tot een flightcase waarmee hij zijn zelfgemaakte glasorgel overal naar toe kan nemen en probeert de kost te verdienen als “glazendraaier”. Formeel beschouwd als een documentaire, maar Kappers voegde er wijselijk wat dramatische elementen aan toe om het verhaal van een vijftigplusser die jaagt op zijn jongensdroom een meer universeel karakter te geven. Daar komt hij grotendeels mee weg in dit amusante en mogelijk inspirerende docudrama met een gezonde dosis relativerende humor.