• 9.373.940 stemmen

Leto Kada Sam Naucila Da Letim (2022)

Komedie / Drama | 87 minuten

Met onder meer: Klara Hrvanović, Olga Odanović en Snježana Sinovčić

Gesproken taal: Kroatisch en Servisch

• NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot Leto Kada Sam Naucila Da Letim

De avontuurlijke Sofia kijkt niet bepaald uit naar een saaie zomervakantie bij haar oma. Door haar lieve tante Lotte en de nieuwe vrienden die ze maakt, wordt de vakantie toch nog leuk. Tot Lotte in het ziekenhuis moet worden opgenomen en oude familiegeheimen worden opgerakeld.

avatar van Fisico

Fisico

Familiefilms zijn over het algemeen wel leuk en vrolijk. Op maat van uiteraard en dat is hier niet anders. De focus ligt dan ook volledig op de leefwereld van tieners. Hier eentje die al oud genoeg is om op 'ontdekking' te gaan, maar nog te jong is om volledig 'los te laten', de overgang van kind naar puber zeg maar.

De grootmoeder heeft dat concept nog niet goed begrepen wanneer ze Sofija meeneemt naar haar roots in Kroatië. Er wordt dan wat mysterieus (onnozel) gedaan over een oude familievete waar ze niets mag van afweten, maar mij bleef vooral de opgewektheid van Sofija bij en de leuke gezellige vibe die de film uitstraalt.

Beetje speels, leuk vakantiegevoel en vooral een film met het hart op de juiste plaats. Geen topper, gewoon fijn.