• 9.180.055 stemmen

Geregisseerd door: Daniel Kaluuya en Kibwe Tavares

Met onder meer: Kano, Jedaiah Bannerman en Hope Ikpoku Jnr

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot The Kitchen

Londen, het jaar 2040. Stijgende huizenprijzen, geautomatiseerde arbeid en de uitroeiing van de welvaartsstaat hebben de stad veranderd in een speeltuin voor miljardairs. Hierdoor worden de lagere klassen naar provinciale leegstaande krottenwijken, zoals de Kitchen, gedreven. Izi wil daar graag weg, maar wanneer de jonge Benji in zijn leven komt, staat hij voor een aantal moeilijke beslissingen.

logo tmdbimage

avatar van schram101

schram101

Kane Robinson is voor mij dé ster van Top Boy. Leuk als we hem vaker gaan zien

avatar van Pecore

Pecore

Daniel Kaluuya is een waar talent! Was al een goed acteur, maar bewijst hier ook te kunnen schrijven, produceren en regisseren. Mooie, ingetogen vertelling over de moraal in kansarme gebieden. En over twee dolende zielen die veroordeeld zijn tot elkaar. Echt prachtig gespeeld door Robinson en die jongen. Ook leuk om Ian Wright zo te zien, die kwam even totaal onverwachts toch wel een beetje de show stelen als radiopiraat. Verder een overtuigende setting, een fraai staaltje maatschappijkritiek, lekkere score en dat allemaal vooral heel erg goed gedoseerd.

avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

Ik ben minder enthousiast. Erg matige film die blijft steken in goede bedoelingen. Na ongeveer halfweg vroeg ik me af wanneer het ging losbarsten, maar dat deed het nooit. Ik had de dystopische wereld ook intenser verwacht. Nog meer een strijd tussen de rijken en de afvalligen in de wijk The Kitchen.

De film focust zich meer op het dramagedeelte dan actie of spektakel, maar erg diepgaand was het allemaal niet. Het voelde nogal sof aan. Die kleine had pas helemaal op het eind door met wie hij optrok, duh.

De setting was redelijk zonder echt spectaculair te zijn. Hier en daar wat futuristische dingen, maar die waren beperkt, maar dat stoorde op zich niet. Bizar wel dat plantengedoe, een ietwat ecologisch idee, maar OK. Acteerwerk wel OK, maar de personages kwamen veel te weinig echt uit de verf.

avatar van Prrrauline

Prrrauline

"Izi, een voormalige inbreker, is wanhopig om op het rechte pad te blijven. Maar wanneer zijn jonge zoon een verwoestende ziekte oploopt, wordt hij gedwongen deel te nemen aan een roofoverval die het leven van iedereen in de Kitchen voorgoed zal veranderen."

Dit komt totaal niet overeen met de werkelijke plot van deze film, onnavolgbaar waar deze tekst op gebaseerd is.

Een mooi en intiem verhaal waarbij de dystopische setting meer ondersteunend dan leidend is.

avatar van schumacher

schumacher

Fisico heeft het gepost.

Slappe hap.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Naar deze film was ik eigenlijk best nieuwsgierig, maar de beoordelingen zijn wisselvallig. Denk dat ik het toch maar ga proberen, of het wat is.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Jammer, deze film was iets met een nachtkaars.
Jammerlijk einde, veel loose ends. Had beter uitgewerkt kunnen worden.

avatar van Killkong

Killkong

Rare, trage film die zich afspeelt in de zeer nabije toekomst.

Een man ontfermt zich over een jongetje .

De film is saai en chaotisch.

De enige "leuke" actiemomenten zijn de weerkerende scenes van flikken die een gekraakt appartementsgebouw willen ontruimen.

Helaas weer een film die het bekijken niet waard is.

avatar van james_cameron

Dit dystopische SF-drama is niet slecht, maar toon en tempo zijn erg onevenwichtig en de focus ligt wel heel erg op drama. Een spannende finale had de boel nog wel kunnen redden, maar helaas gaat de film uit als een nachtkaars. Het akteerwerk is evenwel prima en visueel is de film bij vlagen behoorlijk indrukwekkend.

avatar van schram101

schram101

The Kitchen is geen doorkomen aan. De sterke rol van Kane Robinson ten spijt, een vrij sterk uitgewerkt toekomstbeeld ten spijt, ja zelfs een gewaagde eerste regieklus van Kaluuya ten spijt. Wellicht had ik hier iets veel spektakel verwacht, maar dit drama was wel heel erg saai. De diepere laag had wat subtieler gemogen en de score was ook nietszeggend.

avatar van Noodless

Noodless

Positief is het prima uitgewerkte naar toekomstbeeld en het degelijke acteerwerk, maar de film heeft heel weinig te bieden. Het verhaaltje is saai en er gebeurt eigenlijk bitter weinig. 3/10