• 9.371.928 stemmen

Cómo Conocí a Tu Padre (2008)

Komedie | 9 minuten

Met onder meer: Irene Anula en Iñaki Ardanaz

Gesproken taal: Spaans

• YouTube Bekijk via YouTube

Plot Cómo Conocí a Tu Padre

"Every couple has their story."

Een jongeman en een jonge vrouw ontmoeten elkaar tijdens een avondje uit. De vrouw neemt de man mee naar haar appartement en ze beginnen te vrijen. Helaas vallen de seksuele prestaties van de man ietwat tegen, waardoor de avond niet geheel volgens plan dreigt te verlopen.

El chico (Mikel)

narva77 (crew films)

Extreem populaire short op YouTube en Vimeo, eervolle vermelding op Sundance enz. Echter, de film liet me wel met wat vragen achter. Ik denk inmiddels te weten waar de titel op slaat, maar wat betekent bv. het laatste shot (na de aftiteling)? Misschien wil John Milton daar zijn blik eens op werken?

avatar van John Milton

John Milton

Ik moet bekennen dat ik ook wat in het duister tast narva77, en de IMDb synopsis maakt het niet beter. Laatste shot kan ik evenmin plaatsen voor een diepere betekenis, maar als ik een poging moet wagen:

Ze zegt: “Mara wakker worden, you’re gonna love this”, vlak voor de aftiteling. Aan het begin van de short geeft ze ook aan dat hij haar roommate niet wakker moet maken, trouwens. Ik neem aan gezien de balkonscène en het ‘Bel me’ gebaar dat ze hem toch nog een kans gaat geven, en de titel en IMDb synopsis zouden kunnen betekenen dat ze dus bij elkaar komen en een kind krijgen, die ze niet over deze knullig verlopen sexcapade gaan vertellen? Maar ze vertelt het wel aan haar flatgenoot?

John Milton schreef:

Hetzelfde als wat ik denk dus. Het kostte me wel een paar dagen van de week eer dat ik daar achter kwam. Maar hoe je dat laatste shot dan moet duiden? Blijft vaag…

Bedankt dat je hier je licht over wilde laten schijnen!

avatar van Fisico

Fisico

Een stuntelige en onbeholpen kortfilm was het alleszins. Pijnlijk en gênant... Kan me wel inbeelden dat deze inslaat bij jongeren.

Wel een originele titel die op zich al veel verraadt. Fe vrouw geeft de man gelukkig nog een kans en dan zou hij het er toch beter vanaf brengen.

Het laatste shot zie ik eerder als een grappige noot. Ondanks het gestommel bleef ze rustig doorslapen. De volgende ochtend staat ze nietsvermoedend op...

Fisico schreef:

Grappig, zo had ik het nog niet geïnterpreteerd. Ik zoek er misschien iets teveel achter.

avatar van Fisico

Fisico

narva77 schreef:

Met jullie theorieën hier ging ik eerst nog op zoek naar wat er op de T-shirt van die Mara (vriendin) stond. Bleek het om een Britse punkband (Anti Nowhere League) te gaan. Ik denk dat we het niet te ver moeten zoeken